Perfomance a Gavà amb El violador eres tu
Carmen García, presidenta de l'Associació de Dones Clara Campoamor de Gavà

L’Associació de dones Clara Campoamor de Gavà organitza per al proper 8 de Març, amb motiu de la commemoració del Dia de la Dona, una performance a Gavà. La cita serà a partir de les 12 hores a la plaça de la Pagesia i l’objectiu, segons precisa la presidenta d’aquesta entitat, Carmen García, és que s’hi sumin “el màxim nombre de persones possible”. El repte és ballar i cantar el tema “El violador eres tu” del grup xilè de Las Tesis convertit ja en un veritable himne feminista i viral arreu del món a través de les xarxes socials. Segons García “es tracta de representar aquesta cançó que va ser creada davant la impunitat de violadors i abusadors en aquell país, però que per desgràcia és una crua realitat estesa arreu del món en major o menor mesura” per això, es recomana veure el vídeo de youtube per fer-se una idea de com és la lletra i la coreografia i, un cop allà, una noia vinculada a la dansa guiarà els passos.

Abans de l’esmentada perfomance, García explica que, “des de les 11 del matí, a la mateixa plaça, hi haurà parades informatives amb la presència de la pròpia associació de dones Clara Campoamor i els col·lectius Mamafit de gimnàstica de mares amb nadons, Lacto Mater, de lactància materna i Adictas y punto . A la tarda, ja han anunciat que se se sumaran “a la manifestació unitària que es farà a Barcelona” i, tot i ser diumenge mantenen el compromís amb “la vaga laboral i estudiantil, de consum i de cura a la llar i de persones”

García assegura que “cal seguir reivindicant la igualtat real entre dones i homes en moments on sembla que, lluny d’avançar, retrocedim i on hi ha molts assumptes a abordar. La violència masclista és un d’ells, però també cal estar al costat d’aquelles dones invisibles, que s’ocupen de les tasques domèstiques i de la cura de persones, i que tot sovint són les que pateixen una situació de major precarietat”.

Des de Clara Campoamor precisen que “la tasca ha de ser diària” i posa en valor “el treball amb la gent més jove”. En aquest sentit, l’entitat treballa amb una desena d’alumnes dels col·legis Santo Ángel i Immaculada Concepció que, com a part de la formació curricular, hi van unes hores per aprofundir en el tema de les microviolències per després exposar-lo a classe als seus companys. També participaran en la perfomance del 8 de Març.

 

PUBLICITAT