ERC
Grup municipal d'ERC en el Ple Municipal de Gavà

ERC Gavà a través d’un comunicat de premsa ha anunciat que votarà en contra dels pressupostos per a 2022 “malgrat que considerem que el pressupost inclou partides que reflexen algunes de les propostes fetes per ERC-Gavà mitjançant precs fets al llarg del mandat, com bonificar l’IBI per la instal·lació de plaques solars o fer un espai pel dol perinatal al cementiri”. El Ple de Pressupostos se celebrarà aquest dijous, 23 de desembre.

Per a ERC “aquests pressupostos apliquen un model de ciutat i de fer ja caduc i obsolet davant els reptes que tenim i tindrem en els propers anys; que no nomes no dona solució als problemes que ja té Gavà sinó que els agreuja”. El resumen que fa la formació política dels comptes municipals per a 2022 es que es tracta d’uns pressupostos que continua “a major escala, la política del totxo consagrada a l’especulació en benefici d’uns pocs”, motiu pel qual “ERC-Gavà no hi pot fer més que votar-hi en contra”.

ERC considera que tant el Pla de Ponent com altres projectes com Llevant Mar i la urbanització de Can Sellarès es contradiuen “frontalment amb l’objectiu de lluitar contra el canvi climàtic” i “urbanitzen pulmons verds i no es destina cap partida a ampliar el parc d’habitatge públic”.

En temes socials en el comunicat d’ERC s’insisteix en la necessitat “que hi hagin més assistents socials  trepitjant el carrer i arribant a les necessitats dels que ni tan se sols són capaços de demanar ajudes”

A més de fer curt en això, “des d’ERC-Gavà entenem que cal anar ampliant el concepte de polítiques socials, i no limitar-lo a l’assistencialisme (que, repetim, és obligació, no mèrit) sinó anar més enllà i entendre que el dret a gaudir d’un entorn natural i saludable també és una política social: tot el contrari del que es pretén fer al Pla de Ponent” i també parlar “de polítiques de transició ecològica, molt fàcils d’implementar sobre el paper en múltiples estudis que ens costen milions, però que els fets desmenteixen”.