Atenea

El grup de teatre amateur Atenea, de l’Institut de Bruguers, està ultimant els assajos per interpretar a l’Espai Maragall “Arsènic per compassió”, una comèdia escrita per Joseph Kesselring i que estrenaran a la nostra ciutat el pròxim dissabte 28 d’octubre. Es tracta d’una obra, de la qual també se n’ha fet una adaptació al cinema i conserva uns elements que la fan molt divertida i entretinguda. En ella, dues velletes encantadores reben a casa seva, en una sola nit, a diverses persones. Des de fa anys hi viuen amb els seus nebots i ofereixen a tot vell solitari el seu darrer refugi. Fernando Mediavilla, director del grup de teatre Atenea i antic professor del Bruguers, explica que “l’obra és sorprenent, ja que un no espera que dues velletes tinguin tantes idees i que passi tanta gent per casa seva. Sorprèn també que aquests personatges tan normals es comportin de la manera que es comporten”. Afegeix que “el gran mèrit d’aquesta obra és que compta amb excel·lents intèrprets”.

L’any passat el grup de teatre ja va interpretar “Lisístrata” i aquest any van decidir tornar a fer una comèdia. Malgrat que la primera elecció va ser “La Tendresa”, uns impediments de drets d’autor van obligar-los a canviar d’obra, decidint-se per “Arsènic per compassió”. El text l’han treballat molt i estan molt satisfets amb el resultat. “Hem tingut la feina d’adaptar l’obra i escurçar-la”, diu Mediavilla, “i després d’estrenar-la a l’institut amb alumnes i professors de segon de batxillerat i veure que els agradava, ens hem llançat a fer-la a altres llocs”.

El grup de teatre Atenea va néixer als anys 80 amb alumnes de l’Institut de Bruguers. La celebració dels 50 anys del centre va tornar a unir al grup, que des d’aleshores no ha parat de fer coses. Fernando Mediavilla ha estat l’element aglutinador del grup, on “hi ha gent de Gavà i d’altres poblacions properes, gairebé tots antics alumnes del centre. Si algun any algú no pot actuar, col·labora d’una altra manera, fent escenografia, d’apuntadora, o encarregant-se de les llums. Va costar recuperar a aquesta gent que feia temps que no es trobava, però el 50 aniversari ens va donar impuls per continuar, i el grup està obert també a noves persones que es vulguin incorporar”.

Després de passar per Gavà portaran l’obra a teatre Plaza de Castelldefels el 12 de novembre i al Centre Cultural Sant Joan el 25 de novembre. Un cop passi Nadal ja començaran a pensar en la propera obra sobre la qual treballaran.

Atenea