saeta
Un moment de l'espectacle (Foto: Facebook Casa de Andalucía)

La Casa de Andalucía de Gavà va aconseguir ahir diumenge un gran èxit de públic en el seu festival dedicat a la saeta que van organitzar a l’Espai Maragall.

La presidenta de l’entitat, Conchi Benjumea, s’ha mostrat així de satisfeta: “La resposta del públic va ser la millor resposta que pot tenir qualsevol esdeveniment, tothom va gaudir de l’espectacle amb un silenci respectuós que s’agraeix, i el teatre no estava ple però gairebé, vam omplir fins a dues terceres parts, així que la resposta va ser molt positiva”.

Les interpretacions de les saetas “van ser exquisides, amb una posada en escena preciosa que emocionava”. L’espectacle va sortir tan rodó que, segons Benjumea, “molta gent es va quedar fins el final per felicitar-nos, algunes persones que ens van felicitar ni tan sols les coneixíem, i sabem a més que molta gent va plorar i es va emocionar. Nosaltres li vam posar molt sentiment i ens vam entregar totalment al que s’estava plasmant allà, va ser un espectacle molt emotiu”.

Benjumea ha fet especial èmfasi en l’assumpte del respecte amb el que el públic va gaudir de tot l’espectacle, i és que “era un esdeveniment que tractava de la Setmana Santa, i potser no a tothom li agrada com es viu actualment la setmana de passió, la gent tendeix a tenir altres costums i surt de viatge, però a Andalusia, que és on nosaltres ens mirem, hi ha una tradició molt antiga, de fa molts anys, i la Setmana Santa es viu d’altra manera, es viu amb passió”.

L’esdeveniment, a banda del seu objectiu evident d’homenatjar el gènere de la saeta, tenia un objectiu secundari que és recaptar fons per poder pagar una imatge i, d’aquesta manera, retornar la tradició de les processons de Setmana Santa a Gavà. La cosa, però, no serà ràpida: “Ho estem treballant però és un repte econòmicament molt ambiciós, ens hem posat de termini dos anys i hem de recaptar fons amb esdeveniments d’aquest tipus. Ja s’ha obert un compte i la nostra idea és que, abans que acabi aquest any, puguem tancar un tracte amb l’escultor per tal que ens faci una imatge”.