III sopar de dones
200 dones van compartir el sopar feminista

Prop de 200 dones van compartir, divendres a la nit, un sopar feminista. La trobada, celebrada al pavelló Jacme March, serveix per arrencar el programa d’actes commemoratiu del 8 de març per reivindicar la igualtat real entre homes i dones.

L’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, ha destacat “el bon ambient d’aquest tercer sopar” que esdevé “una bona manera de començar els actes del Dia de les Dones que aquests propers dies viurem a la ciutat”. Per a Sánchez “es tracta d’una bona manera de fer sororitat i estrènyer vincles femenins”, ja que “només unides podrem trencar estereotips i caminar cap a la construcció d’una societat amb igualtat real i efectiva, especialment en moments complicats com els actuals, on sembla que lluny d’avançar alguns volen fer-nos retrocedir”

La santboienca Maite Moreno, escriptora i guanyadora del IX Premi Literari Delta 2017 amb la novel·la titulada S’ha acabat, va ser una de les persones convidades a l’acte. Moreno entén que “la lluita per reivindicar la igualtat no pot defallir i cal seguir sortint al carrer”

Trenquem estereotips a la feina

L’Ajuntament de Gavà posa els estereotips de gènere a la feina com a leit motiv de la celebració enguany del Dia Internacional de les Dones el proper 8 de març, raó per la qual es posaran de relleu aquelles professions que es desenvolupen en aquest tipus d’àmbits com ara una bombera, una àrbitra, una pagesa, una policia, o una conductora de vehicles pesants

En aquest sentit, el 7 de març a les 19:00h. tindrà lloc a la Sala de Plens de l’Ajuntament de Gavà un acte de reconeixement explícit per totes les dones que desenvolupen avui dia amb normalitat una professió que està masculinitzada. L’acte estarà presentat per Emma Roca, que és bombera, i que ajudarà a comprendre quines són les situacions que poden posar certs límits en la visualització de la dona en el món laboral tradicionalment masculí.