Inaugurada la mostra de Núria Cátedra
La mostra, a més, es converteix en una performance permanent.

Aquest dimecres ha quedat inaugurada, al Museu de Gavà, “Els cinc sentits”, una trencadora exposició sobre les capacitats de les persones amb diversitat funcional. El projecte és obra de la pintora Núria Cátedra, conjuntament amb l’Associació Adisga, i posa de manifest el talent creatiu de les persones amb discapacitat.

L’exposició consta de 38 obres de l’artista, totes elles relacionades amb els cinc sentits, 15 obres dels integrants d’Adisga i un gran mural interactiu realitzat per diferents associacions de la comarca.

La mostra, a més, es converteix en una performance permanent amb sales sense llum, obres lluminoses, llums negres amb pintures fluorescents, efectes 3D, sons especials, cofres amb olors i moltes sorpreses més. Segons Cátedra la idea és que “a través d’aquesta metàfora treballin els cinc sentits i l’espectador pugui posar-se en la pell de les persones amb diversitat funcional”.

Cátedra assegura que “aquest projecte, que va néixer fa prop de tres anys, ha resultat il·lusionant i molt enriquidor i tots i cadascun de nosaltres ens hi hem deixat la pell”. També afirma que “aquest esdevé l’inici d’un camí més llarg que passa, en primera instància, per fer itinerant aquesta mostra, primers pels diferents municipis de la comarca, després per la resta de Catalunya i tot seguit arreu d’Espanya”. Així mateix, assenyala que “l’objectiu més ambiciós és recaptar fons i el suport dels diferents ajuntaments del Baix per poder fer possible un centre de les arts per a persones amb discapacitat”.

L’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, qui no es va voler perdre la inauguració, destacava en la seva intervenció “el gran talent de Núria Cátedra i el seu “compromís i generositat posat al servei d’una entitat tan estimada per nosaltres com és Adisga, la qual realitza una tasca extraordinària contribuint a fer de Gavà una ciutat inclusiva, des de totes les vessants, un objectiu plenament compartit per l’Ajuntament i que, en aquest nou mandat que ara comença, seguirà essent una de les grans prioritats de l’equip de govern i de la meva persona

Sánchez considera que “la mostra ens permet veure l’art des d’una altra mirada més enriquidorai que “esdevé un orgull enorme que sigui la mostra que obri la Festa Major d’estiu d’aquest any, obtenint el protagonisme que mereix”.

Val a dir, que l’artista barcelonina ha fet possible que en aquesta exposició puguin col·laborar més de 50 artistes que pertanyen a diferents associacions de discapacitat del Baix Llobregat. La mostra es podrà visitar fins el 9 de setembre al Museu de Gavà.