Inaugurada la pista del Marcel·lí Moragas
La pista es va inaugurar divendres amb una gran festa

Gavà compta amb un nou equipament esportiu situat a l’escola Marcel·lí Moragas. La nova pista, semicoberta i d’ús compartit, va ser inaugurada divendres amb una gran festa. La seva posada en marxa beneficia al centre educatiu, als barris de l’entorn i al conjunt de la ciutat i permetrà, també, oxigenar els dos pavellons municipals ja existents. La seva construcció és una de les inversions més importants d’aquest mandat amb una dotació de 2 milions d’euros finançats per l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

L’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez ha mostrat la seva satisfacció per poder comptar amb aquest nou equipament esportiu. Per Sánchez “amb aquesta pista millorem el mapa d’instal·lacions esportives de la ciutat i, al mateix temps la qualitat d’una escola pública. Aquest va ser un compromís que vaig adquirir com alcaldessa i que avui veu la llum”. Sánchez ha afegit que “es tracta d’un equipament que espero sigui molt utilitzat per la comunitat educativa de l’escola i també per les entitats i els Jocs Escolars”.

De la seva banda, el gerent de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, Ramon Torra ha destacat que “la pista esportiva és un exemple de les actuacions que es fan des de l’Àrea Metropolitana, intervencions molt locals i d’ús quotidià però de molta qualitat i que compagina la seva utilització per part d’una escola i de tota la ciutadania en general”.

La directora de l’escola Marcel·lí Moragas, Mercè Campodarve ha afirmat que “la posada en marxa de la pista és un somni fet realitat. Fa molt de temps que portem reivindicant aquesta actuació que per l’escola suposa millorar la seva qualitat educativa donat que fins ara els alumnes no podien fer educació física els dies de pluja o de mal temps”.

La pista coberta Marcel·lí Moragas està pensada com una instal·lació d’ús compartit, el més poliesportiva possible, amb l’objectiu de donar cabuda a totes les pràctiques esportives que es realitzen als pavellons municipals coberts com són: bàsquet, handbol, futbol sala i vòlei. Un fet que permetrà descongestionar els dos equipaments coberts municipals. A més, s’aprofitarà el nou equipament per la competició regular dels Jocs Esportius Escolars de Gavà, complint així una vella reivindicació d’aquest col·lectiu que permet la iniciació en la pràctica esportiva als escolars del municipi.

L’escola Marcel·lí Moragas utilitzarà la pista i els vestuaris en exclusiva durant l’horari escolar. Pel centre representa una millora en les seves instal·lacions tant de pista com de vestuaris i permetrà incrementar la qualitat de les activitats del projecte educatiu del centre.

Característiques de la nova pista

L’actuació ha consistit en cobrir la pista més propera al carrer Pep Ventura i ampliar les seves dimensions perquè sigui reglamentària, i dotant-la de vestidors, serveis, magatzems i farmaciola.

La pista coberta i grades té una superfície de 1.368 m2. Les obres han consistit en baixar les cobertes de forma que pels dos laterals es troba molt resguardat. Per un d’ells, hi ha les grades i per l’altre una tanca d’uns 2m d’altura. En un dels fons, d’on bufa el vent, hi ha una coberta transparent a la part superior i una cortina extensible a la part inferior per minimitzar aquest efecte. En l’altre fons es troben els vestuaris que també evitaran en part l’efecte climatològic. D’altra banda, es destinen 478 m2 a vestidors i serveis annexos.

La instal·lació compta amb els corresponents marcadors, megafonia i la il·luminació necessària per tal de poder desenvolupar partits de diverses competicions en diferents horaris.

D’altra banda, s’han canviat les graderies i s’ha col·locat una tanca per permet independitzar l’ús esportiu i l’escolar si es desitja. També s’ha millorat l’estat d’una segona pista, que queda descoberta, que esdevindrà zona d’esbarjo per l’escola o espai d’escalfament durant les activitats esportives.