Inaugurat carrer Flora Tristán

Aquest divendres, i coincidint amb la commemoració dels actes contra la violència masclista organitzats a Gavà amb motiu del 25 de novembre, s’ha descobert la placa que bateja amb nom de dona un dels nous carrers de can Ribes. Es tracta del passatge de Flora Tristán i comunica les avingudes de Joan Carles I la del 8 de març. L’alcaldessa Raquel Sánchez ha recordat que “tal i com es va decidir en el seu dia el nomenclàtor en aquest nou barri està dedicat a les dones” i que es tracta “de fer justícia a les moltes fèmines que, tot i ser referents, han estat injustament oblidades i amagades sota una societat patriarcal”.

Sánchez assegura que “Tristán és mereixedora d’aquest reconeixement perquè va ser una ferma defensora dels drets de les dones i de la classe treballadora i va tenir una vida dura, ja que va ser també víctima dels maltractaments a mans del seu marit. Crec que avui fem un petit gest, però a la vegada prou valuós ja que contribueix a fer visibles moltes dones que han estat importants”.

A l’acte també hi va ser present Carmen García, presidenta de l’Associació de Dones Clara Campoamor de Gavà, entitat que s’ha sumat a totes les accions i, dissabte, van reivindicar la jornada del 25N amb una taula informativa a la plaça Major. Garcíaha expressat la seva “satisfacció per aquesta decisió presa per l’Ajuntament perquè contribueix a valora figures femenines que han estat rellevants al llarg de la història, i, en el cas de Flora Tristán cal destacar el seu esperit de lluita per la defensa dels drets de les dones i del món obrer”.