inici de curs
Alumnes del Bruguers, aquest matí en la seva primera presa de contacte amb el centre

Si el passat dilluns van començar les classes els alumnes d’Infantil i Primària, avui ha estat el torn pels més grans, els que cursen algun dels quatre cursos de l’ESO. Aproximadament són uns 1.369 alumnes que es reparteixen de manera més o menys equitativa entre els centres públics i els concertats: als primers hi van uns 1.103 alumnes i als segons uns 1.266. Entre els centres públics, l’Institut Calamot és el que acull més estudiants, aproximadament 451, mentre que entre els privats és el col·legi Santo Ángel amb uns 355 alumnes. També avui ha estat el primer dia, per cert, pels alumnes dels dos cursos de Batxillerat i dels mòduls de formació professional.

Aquest matí hem visitat l’Institut de Bruguers per copsar com s’estava vivint aquest primer dia de classe. Bé, avui no era exactament dia de classe, ja que el centre avui ha arranjat els grups per horaris i els només els han ofert una sessió explicativa de com aniria el curs, mentre que les classes amb l’horari habitual de 08:30 a 15:00 hores donaran inici demà. Segons Trini Castillo, coordinadora pedagògica de l’Institut de Bruguers, en total estudiaran en aquest centre enguany uns 600 alumnes aproximadament entre els d’ESO i els de Batxillerat.

Aquest curs comença amb diversos canvis, el més important dels quals és l’avançament de l’inici de les classes pels alumnes. Castillo és contundent en aquest aspecte: “Segons el senyor Cambray tenim suficient amb dos dies per preparar el curs, però jo crec que ell no és conscient de que hem tingut exàmens de recuperació de Batxillerat, s’havien de fer les juntes d’avaluació, s’havien d’acabar de confeccionar les llistes, i els equips docents havien de rebre la informació dels tutors dels cursos anteriors, entre altres tasques. Ha anat tot molt just i anem de bòlit”.

La responsable docent deixa clar que “no és que no ens agradi que s’hagi avançat el començament del curs, és que és gairebé impossible fer tot el traspàs d’informació del curs anterior en dos dies. De fet, Inspecció encara ara ens està assignant alguns alumnes, així que, tot i que ho hem pogut fer, les condicions no són les idònies”. Ella creu que aquesta mesura “no està bé, curs rere curs s’ha anat avançant aquesta data d’inici però fa anys es començava després de l’11 de setembre, i crec que aquesta és una data correcta per preparar el curs en condicions òptimes. Començar el curs el dia 7 és una bogeria”.

Tot i això, Castillo assegura que “els professors tenim moltes ganes de començar aquest curs”, i avança que també hi haurà més canvis aquest curs: “El currículum de Batxillerat s’ha d’aplicar sí o sí, el de l’ESO s’ha de confeccionar de cara a l’any vinent, que és quan s’haurà d’aplicar, per tant preveiem que aquest any haurem de fer moltes reunions i molta feina d’equip”.