Alumnat de segon curs de primària de l'escola Jacme Marc, aquest matí
Alumnat de segon curs de primària de l'escola Jacme Marc, aquest matí

L’alumnat d’educació infantil i primària, més de 6.000 nens i nenes, han tornat a omplir les aules de les escoles públiques i concertades de Gavà. Han iniciat la seva etapa escolar a P-3 més de 400 nens i nenes en els 20 grups que hi ha a Gavà, 10 a l’escola pública i 10 a la concertada. Per als alumnes d’ESO, batxillerat i formació professional el curs començarà el dimecres 7 de setembre.

Emoció, nervis i alegria per retrobar-se amb els companys ha estat la tònica general en tots els centres.

Al col·legi Jacme March la seva directora Ana Barquero manifestava als mitjans de comunicació municipal:” És un primer dia de molts dubtes de cara als pares sobre tot quant a horaris, servei de menjador, activitats que es faran a la tarda. Però de mica en mica ha anat sortint bé el matí. Estan tots els infants a les classes, contents de tornar a l’escola i nosaltres encantats de que estiguin aquí”.

L’inici, una setmana abans, de les classes ha significat que “els professor hem tingut que començar una miqueta abans a treballar perquè en dos dies (1 i 2 de setembre) no donava temps a preparar el curs, però és la nostra feina i tenim que adaptar-nos”. Però, va afegir la directora del Jacme March, “crec que s’hauria pogut començar perfectament el dia 12. Ha estat una cosa molt ràpida i penso que les coses s’han de pensar bé, després de reunir-nos, parlar i justificar bé totes aquests canvis”.

Per a Ana Barquero la novetat més important és “ poder tornar a rebre a les famílies dines l’aula, poder fer tallers en famílies, intercicles, relacionar als nens que son de diferents aules, poder rejuntar infantil amb primària i que entre uns i altres puguin aprendre com es podia fer abans i poder tornar a retrobar-nos tot això perquè amb la Covid s’ha trobat molt a faltar”.

Aquest curs hi haurà un dia més de lliure disposició a les escoles i les vacances de Nadal seran més llargues –del 22 de desembre al 8 de gener del 2023–, per compensar mestres i professors per l’avançament del curs.

L’horari lectiu és de 9.00 a 13.00, amb servei de menjador per a tots els infants i activitats d’oci educatiu a la tarda, sense cost extra per a les famílies, perquè els alumnes es puguin quedar a l’escola fins a les 16.30, com fins ara.

Les escoles concertades faran una hora de classe més que la pública, de 15.00 a 16.00, que correspon a la sisena hora lectiva. Fins a les 17.00  també serà estona de lleure.

Obres a les escoles

Pel que fa les escoles públiques els nens i nenes es trobaran amb petites remodelacions en els seus centres.D’altra banda L’Ajuntament ha obert el període per demanar ajudes i beques.