Insecte exòtic al Parc Agrari
El Halyomorpha Halys és un coleòpter d'origen asiàtic

Detectat un insecte exòtic que pot afectar els conreus del Parc Agrari. El Halyomorpha Halys és un coleòpter d’origen asiàtic, concretament de la Xina, el Japó, Taiwan i Corea, que es va detectar per primera vegada a Catalunya el 2016 a Girona i ha anat colonitzant tot el territori català fins a arribar a la nostra comarca. No suposa cap perill per a persones ni animals, però, pot afectar els conreus i causar molèsties a les llars.

Aquest insecte afecta sobretot arbres fruiters, cultius hortícoles, alguns cultius extensius i diverses espècies de plantes utilitzades en jardineria. Passat l’estiu, el Halyomorpha Halys s’agrupa buscant refugi dins dels edificis, convertint-se en una molèstia, encara que no presenta cap perill, ja que és herbívor i no pica a les persones ni als animals.

El departament d’Agricultura de la Generalitat ha informat que aquest insecte no té cap insecticida específic que l’elimini, per la qual cosa no es recomana que s’utilitzin tractaments amb insecticides a casa, ja que no són efectius.

Des de fa temps, els municipis de l’àrea metropolitana de Barcelona, ​​treballen amb uns criteris ambientals i de naturalització que tenen com a objectiu afavorir la biodiversitat de l’entorn per millorar la qualitat de vida de la població. En aquest sentit, l’ús de productes químics es troba actualment molt restringit ja que poden afectar la salut de les persones, provocar la contaminació de les aigües i disminuir biodiversitat del territori.

La recomanació principal en trobar aquest animal és trucar al Servei de Sanitat Vegetal. Si es troba a l’interior de l’habitatge és recomanable capturar-los i eliminar-los, evitant el seu alliberament exterior.