talent a les aules

La Laia Bellver i la Safae El khayat, de l’institut El Calamot de Gavà, s’han endut un dels tercers premis del concurs Talent a les Aules, que es va cloure ahir a l’Espai Maragall. Ho han fet amb el seu projecte MEMO, un rellotge intel·ligent ideat per fer la vida més fàcil a les persones malaltes d’Alzheimer i als seus cuidadors o cuidadores. Gràcies a aquesta idea, les dues estudiants podran assistir a la Barcelona Entrepreneur Experience Day, un dia de visites als principals llocs de l’ecosistema empresarial i emprenedor de la ciutat comtal. Les acompanyaran dues alumnes de l’institut Torre Roja de Viladecans, que van guanyar un altre tercer premi pel projecte Safe Studying, aplicació destinada a millorar la motivació i els resultats dels estudiants.

talent a les aules
Guanyadores del tercer premi

En total van ser 20 projectes finalistes, 10 de Gavà i 10 de Viladecans, escollits d’entre desenes elaborats per alumnes de 4t d’ESO, 1r i 2n de Batxillerat i Cicles Formatius de Grau Mitjà i Superior, dels centres educatius d’ambdues ciutats. L’objectiu del Talent a les Aules és fomentar la cultura emprenedora dels i les joves estudiants per ampliar la visió respecte al seu entorn laboral. Això s’aconsegueix gràcies al professorat i als mentors i mentores que hi col·laboren, procedents d’empreses i negocis de Gavà i Viladecans.

L’alcaldessa de Gavà, Gemma Badia es va dirigir als i les joves, dient-los que “és molt important que podeu tenir aquesta experiència, i per això apostem també; perquè podeu treballar de la mà d’empresaris i empresàries de les nostres àrees econòmiques. Perquè de vegades no ens adonem, sobretot a les vostres edats, de què és el que implica fer una empresa”.

Per la seva banda Carles Ruiz, alcalde de Viladecans va destacar que “si un creu en la seva idea, té molt clar que és el que cal fer i té ajuda per poder-ho fer, al final, segurament, la pot tirar endavant. Això és el que segur que heu après participant en aquest projecte”.

El projecte guanyador va ser Low-Pedic, del col·legi Sagrada Familia de Viladecans, pensat per al disseny, fabricació i comercialització de pròtesis i material ortopèdic a partir de material reciclat i mitjançant màquines d’impressió 3D. Els responsables de la idea aniran 5 dies de viatge a Silicon Valley (San Francisco), amb un programa de visites a les empreses més representatives. El segon premi va ser per un altre centre viladecanenc, l’institut Josefina Castellví i Piulachs de Viladecans. El projecte que el va merèixer era MotherlyFriends, que fomenta l’empoderament de dones i l’acompanyament de mares primerenques. Les dues alumnes responsables d’aquest van guanyar un viatge de 3 dies a Brusel·les amb visites a institucions i organismes relacionats amb l’emprenedoria i la innovació.

talent a les aules
Low-Pedic, projecte guanyador del Talent a les Aules

Abans de conèixer els guanyadors d’aquesta vuitena edició, però, totes i tots els finalistes van rebre un diploma de participació de les mans de María Fernanda González Gutiérrez, CEO i fundadora de Fregata Space, que va actuar com a padrina del Talent a les Aules 2023.