Junts per Gavà
Isidre Casas, regidor de Junts per Gavà: “Buscarem acords allà on sigui possible”

Junts per Gavà (JUNTS) va ser l’únic grup, juntament amb el Partit Popular, que es va abstenir en la votació dels pressupostos pel 2020 que es va portar a terme el passat dilluns en un Ple extraordinari. Isidre Casas, únic regidor d’aquesta formació en el consistori i portaveu, ha assegurat que aquesta abstenció va “en la línia del que ja vam dir el dia del meu nomenament com a regidor, llavors vam parlar de fer política constructiva i de buscar acords allà on fos possible”.

La formació independentista recorda que “tal i com ja vam intentar amb el tema de les ordenances fiscals, on vam incorporar una millora o benefici en l’IBI que fins ara no hi era, amb els pressupostos el que vam fer és posar sobre la taula una sèrie de propostes que portàvem dins del nostre programa electoral i, després d’un període de negociacions amb l’equip de govern, finalment poc abans del Ple vam signar un document on el govern assumia una sèrie de compromisos que permeten portar a terme algunes d’aquestes propostes que nosaltres els vam plantejar”.

Aquest document, que està signat pel propi Casas i per Jordi Tort, portaveu del Govern Municipal, assegura que “tant el govern municipal com el grup municipal de Junts per Gavà coincidim en que resulta fonamental que la ciutat es doti d’un pressupost que prioritzi el benestar dels ciutadans de Gavà i la millora dels seus barris. Al servei d’aquest objectiu es van iniciar converses i es van contrastar entre diverses propostes que s’han anat formulant al llarg del procés negociador”. El document finalment anuncia que “s’ha arribat a un principi d’acord per ambdues parts que es considera que serà especialment beneficiós per a Gavà”.

Les propostes que, segons aquest pacte, tirarien endavant en relació al pressupost pel 2020 serien aquestes:

-Dins de l’execució del Pla d’Enllumenat de la ciutat, previst en el seu inici pel 2020, dotar d’il·luminació els passos de vianants de les principals vies de la ciutat. Aquí el document enumera específicament l’avinguda Eramprunyà, l’avinguda Joan Carles I, l’avinguda Riera Sant Llorenç, i la carretera Santa Creu de Calafell, és a dir, la C-245 al seu pas per la nostra ciutat.

-Adequar tots els semàfors de Gavà amb senyalització sonora per a persones invidents. Aquesta acció es farà, segons el document, al llarg de l’any 2020.

-Estudiar, també durant l’any 2020, la implementació d’una app ciutadana que permeti gestionar millor les incidències de residus voluminosos, o d’altres relacionats amb actituds incíviques, a la via pública.

-I per últim, realitzar un esdeveniment cultural de promoció de la música des de la vessant de l’aprenentatge i el coneixement.

A més, l’acord signat entre Junts per Gavà i el Govern Municipal també contempla, pel que fa al romanent de tresoreria, fer una aportació extraordinària de 450.000 euros a PRÉSSEC. L’objectiu d’aquests diners seria intensificar la neteja de la ciutat i reforçar els nous sistemes de gestió de residus. Aquesta aportació econòmica s’incorporarà al pressupost “el més aviat possible i sempre dins del present exercici”, segons paraules textuals del document signat, i es faria mitjançant una modificació pressupostària.

Isidre Casas considera que es tracta de “propostes importants que afecten molt directament al benestar dels gavanencs en matèria de seguretat, de lluita contra les actituds incíviques, en matèria de cultura, i també en matèria de neteja i de gestió de residus”.

El regidor independentista espera que “tot això es faci efectiu en el decurs de l’any 2020, de fet així ho esperem i estem convençuts perquè així ho hem signat”, i deixa clar que “en endavant seguirem amb aquesta línia constructiva i allà on ens puguem posar d’acord ens posarem d’acord, i allà on tinguem que ser més crítics o posicionar-nos en contra evidentment ho farem”.