Talent a les Aules
Ja es coneixen els 6 grups semifinalistes gavanencs del Talent a les Aules d’enguany

L’edició 2020 del Talent a les Aules no l’oblidarà cap dels seus participants. La pandèmia de la COVID-19 els va enxampar a tots en ple procés de treball i van haver d’adaptar-se a la nova situació sobre la marxa. També els organitzadors d’aquest talent show han hagut de repensar la manera de fer les gales, ja que el tradicional format presencial és, com tots sabem, bastant complicat de portar a terme en les actuals circumstàncies.

Per això aquest matí han organitzat la cerimònia de semifinals gavanenca a través d’una videoconferència per Zoom en la que han participat tots els estudiants que arribaven a aquesta fase, els seus mentors, i membres del jurat. Ha estat en aquesta videoconferència que cada grup ha fet la presentació del seu projecte, i en acabar s’han donat a conèixer els noms dels sis semifinalistes.

En concret, els grups que continuen encara vius en el Talent a les Aules 2020 són aquests: Andrea García i Natalia Guerrero, del col·legi Sagrada Família de Gavà, amb el projecte “Ya Team. Cuida de quien te cuida”; Marina Guijarro i Laia Mora, del col·legi Sagrat Cor de Gavà, per “Camreturn”; Ainara Santos i Elena Navarro, estudiants del col·legi San Pedro de Gavà, amb el projecte “Eco-Cap. Seeds for Change”; Carles Moya i María Inés Areosa, del col·legi Santo Ángel de Gavà, amb el projecte “Silence”; Júlia Martín i Marta Rodríguez, del Lycée Français de Gavà Bon Soleil, amb el projecte “Dream Jobing”; Ainhoa Cortés i Claudia Urrea, també del col·legi Santo Ángel, amb el projecte Eco-Global. Moda sostenible”.

L’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, ha participat també en aquesta videoconferència i, aprofitant tots els canvis que ha provocat la pandèmia, ha assegurat als alumnes que “tot el que ens passa en aquesta vida és un aprenentatge i el que no hem de perdre mai és aquesta capacitat de superar-nos i de tirar endavant, que és precisament el que pretén ensenyar el Talent a les Aules, que no ens hem d’aturar i que hem de confiar en nosaltres mateixos”. Sánchez a més ha agraït l’esforç de tots els alumnes participants i també el treball de tots els mentors que han orientat el treball dels estudiants.

Respecte a l’obligat format d’aquesta semifinal, la batllessa ha recordat que aquest “és un món canviant i ens hem d’adaptar”, de fet ho ha relacionat amb aquest talent show ja que “en aquest projecte treballem com podem pensar en noves idees i, molt important, com hem de tenir la capacitat d’adaptar-nos en un món que canvia cada dia i que la crisi de la COVID-19 ens ho ha posat de manifest”.

Recordem que encara s’ha de celebrar l’altra semifinal, la que donarà els sis grups viladecanencs amb els que ja es conformaran els 12 grups que arriben a la final del talent show. Encara no hi ha data, per cert, per aquesta gala final, ja que la pandèmia de la COVID-19 ha alterat els plans originals.