Jeyden

El Club dels Reptes es torna a mobilitzar per ajudar a Jeyden y a la seva família. El proper dissabte, 30 de setembre, engegaran un repte que, en aquesta ocasió, consisteix en fer com a mínim 10 pujades en bicicleta a Begues. La sortida serà a les 06:30 hores des de la glorieta on comença la carretera BV-2041, a l’encreuament de l’avinguda Joan Carles I amb l’avinguda Eramprunyà. El tram fins a Begues suposa uns 12,5 quilòmetres entre la pujada i la baixada, amb 350 metres de desnivell en cada pujada i baixada.

Luca Rossi, fundador d’El Club dels Reptes, ja avisa d’entrada, però, que “tenim previst fer uns 4.000 metres acumulats de desnivell, el que suposa entre 12 i 13 pujades a Begues”. És a dir, que les 10 pujades inicials en aquest cas és només un mínim, i “en total podem estar al voltant d’unes 6 hores i mitja, encara que cadascú pot fer les pujades que vulgui, es tracta només de fer costat a la família, així que cadascú farà les pujades que pugui”.

Rossi vol destacar de manera molt emfàtica que, en aquesta ocasió, “no es tracta ben bé d’un repte, sinó més aviat d’un acte solidari amb aquesta família, el que volem és donar visibilitat a la seva lluita perquè necessiten un cotxe on hi càpiga la cadira de rodes. No demanen més, qualsevol vehicle on puguin ficar la cadira, ja sigui furgoneta petita o cotxe amb espai al darrere per la cadira. D’aquesta manera Jeyden s’estalviaria 3 hores diàries d’autobús, per això és tant important disposar d’aquest vehicle, el que per un infant amb aquesta malaltia seria una millora important de la seva qualitat de vida”.

Rossi destaca la importància de poder donar visibilitat a “la situació d’aquesta família amb un fill amb una malaltia minoritària, ja que de vegades hi ha gent que té més sort a l’hora d’afrontar teràpies com la que ha d’afrontar Jeyden, i hi ha altres casos, com és el d’aquesta família, on la família té pocs recursos”.

No és la primera vegada que El Club dels Reptes es mobilitza per Jeyden. L’any passat ja van fer una pujada a Andorra per donar visibilitat a la Distròfia Muscular de Duchenne, que és la malaltia minoritària que pateix. La intenció de Rossi amb aquest nou repte, doncs, és fer visible la recaptació solidària de diners que ja s’ha engegat per tal d’ajudar a la família a comprar aquest vehicle.

Rossi espera una participació d’unes 30 persones, tot i que “el més probable és que al final siguem el doble, perquè sempre acaba venint més gent de la que tenim prevista en principi”.