Luca Rossi
Rossi, sempre disposat amb la seva bici a donar visibilitat a la Síndrome de Cohen (Foto: Instagram de Luca Rossi)

Luca Rossi ja té planejat un nou repte per donar visibilitat a la Síndrome de Cohen, la malaltia minoritària que pateix el seu fill Máximo. En aquesta ocasió es tractarà de pujar i baixar en bicicleta a Andorra en el mateix dia. Inicialment estava previst fer aquest repte el proper divendres, 5 d’agost, però degut a les altes temperatures Rossi ha decidit traslladar-ho al dissabte 24 de setembre. “La sortida la farem de Gavà a les 3 de la matinada, en total són més de 410 quilòmetres amb un desnivell de 4.500 metres i unes 14 hores de bicicleta, aproximadament 7 de pujada i 7 de baixada”, ens explica Rossi, qui afegeix que “segurament passarem frontera però no molt més per no trigar massa”.

En aquest repte, al contrari que en altres anteriors com el de les “quatre pomes”  “on la gent ens podia acompanyar el tram que volgués i anar-se’n, no esperem que vinguin més de cinc o sis ciclistes degut a la complexitat del repte i la distància, ja que anar a Andorra en bicicleta no és a l’abast de tothom i es requereix d’un entrenament previ força important i d’una condició física molt específica”. A més, “el fem en dia laborable, un divendres, perquè a la baixada esperem que hi hagi poc trànsit”.

El repte andorrà presenta dues novetats importants respecte a anteriors reptes que ha emprés Rossi amb el mateix objectiu. D’una banda, i molt important aquest, “en aquesta ocasió correrem no només per donar visibilitat a la Síndrome de Cohen que pateix el meu fill, sinó també a la Distròfia Muscular de Duchenne, que també és una malaltia minoritària i que la pateix el Jeyden, un nen de Sant Boi”.

I l’altra novetat és la implicació en aquest repte de ni més ni menys que el gran Àngel Edo, “un gavanenc de ciclisme de tota la vida que ens judarà a donar visibilitat a aquestes dues malalties”. Rossi es va posar en contacte amb Edo mitjançant Instagram: “Li vaig enviar un missatge que Ángel em va respondre immediatament demanant-me que li truqués, no volia escriure missatges sinó parlar directament amb mi. Ell és comentarista de ciclisme a Esports 3 i, en el darrer Tour de Suissa, va fer una menció bastant important de diversos minuts a propòsit de la Síndrome de Cohen”.

Rossi es mostra molt agraït a Edo ja que “és una persona que, sense conèixer-me personalment, em va donar tot el seu recolzament com si em conegués de tota la vida”. Tot i que “la seva agenda és molt ajustada, si no hi ha inconvenients de darrer minut la intenció és que ell estigui esperant-nos a l’arribada a Andorra”.

Com és habitual, Rossi compta amb el recolzament tècnic de Team Calero’s i del Club Ciclista Ratpenat.