Joan Ramón Gironés guanya el “Paraules en escena” 2022
Joan Ramón Gironés guanya el “Paraules en escena” 2022

En Joan Ramón Gironés, amb l’obra “Ens ho direm en silenci”, és el guanyador de la sisena edició del concurs d’escriptura dramàtica “Paraules en Escena”. Gironés s’endú un premi de 1.200 euros per una obra que gira al voltant de les persones LGTBI en un entorn repressiu, com va ser la dictadura de Franco. En el a seva intervenció el vencedor precisava que “és imprescindible que les persones que estimen les llibertats no ens callem mai i seguim lluitant i defensant-les i que se segueixi emprant l’art i el teatre per donar visibilitat al dret a ser, i a estimar en llibertat

El segon premi, dotat amb 300 euros i un abonament de temporada al TNC ha estat per en Marc Molins, per l’obra “Suc de pinya”. Una comèdia que comença amb un assassinat i que acaba parlant de la família. En el seu parlament, Molins ha expressat la seva “alegria pel guardó, una reconeixement que m’animarà a seguir escrivint i desenvolupant idees”.

“Paraules en escena” té per objectiu fomentar l’escriptura de peces teatrals de petit format, un aspecte que, per a la directora de la biblioteca Josep Soler Vidal, Maite Pintenyo “és clau perquè aquestes històries es poden compartir amb la gent des de l’escenari quan les companyies amateurs les representen davant del públic”.

Això és justament el que va passar durant la gala de lliurament de premis on es van escenificar les dues obres vencedores de la passada edició del certamen: “ El plor dels desmaïs” i “Los gusanos se quedaron con hambre”. Tot seguit, es va celebrar un teatre fòrum amb la presència de tots els autors i les companyies. Les obres que han guanyat ara es representaran en el darrer trimestre del 2022.