Joel Codina i Rut Monsech Campions de Catalunya d’Escalada en Bloc

El rocòdrom Sharma Climbing de Gavà ha acollit, aquest cap de setmana, la disputa del Campionat de Catalunya d’Escalada en Bloc i el Campionat de Catalunya de Velocitat i la participació de 161 esportistes.

Campionat de Catalunya d’Escalada en Bloc

En categoria masculina el vencedor va ser Joel Codina (CCT21) superant als qui, a priori eren els favorits, una victòria aconseguida gràcies a la rebaixa en el número d’intents dels tops aconseguits, on un empat entre els quatre primers, va decidir la final pels intents en els tres tops sumats dels quatre blocs proposats a la final. El pòdium el van completar Pau Galofré, segon, i Cedric Lluc, tercer.

En categoria femenina Rut Monsech (CE Alpicat) va defensar el títol que va aconseguir la passada temporada a la sala Blocat de Centelles. Monsech va mantenir una bonica disputa amb Maria Benach (CE Muntanyenc Sant Llorenç) per aconseguir la victòria final. Les dues escaladores van superar els primers blocs amb superioritat respecte a les quatre altres finalistes i van mantenir la igualtat que es va decantar per Monsech amb un top final en l’últim bloc que la va fer véncer. El pòdium el van completar Francis ‘Kati’ Guillen (CE Sant Quirze), segona i Lucia Miranda (UEC Cornellà) tercera.

Campionat de Catalunya de Velocitat

El campionat de Catalunya de Velocitat no va tenir una participació tant gran com el de Bloc però va deixar un nou rècord nacional. Oriol Codina (CCT21) va aconseguir superar el mur de 15 metres amb un temps de 6’74 rebaixant de forma important el rècord de Catalunya que tenia ell mateix des del novembre de l’any passat quan a Càceres va aconseguir el que era el millor registre català.

Codina, amb aquest temps, es va emportar el títol de campió de Catalunya superant a la final al seu company al CCT21, Valentín Sternik que va ser segon al pòdium. El tercer calaix també va ser pel CCT21 amb Damià Baena.

En categoria femenina Carla Martínez (CCT21) va guanyar el títol de campiona de Catalunya tot i ser tercera a la final. La catalana es va veure superada per l’alacantina, Leslie Romero i per l’aragonesa, Maria Laborda.