economia circular

Gavà s’ha convertit en els darrers anys en un referent en economia circular, i des de fa anys organitza una jornada de debat i experiències en aquest camp. La jornada “Por una economía circular y competitiva” arriba enguany a la sisena edició i tindrà lloc el 12 d’abril a l’hotel AC Gavà Mar. La temàtica girarà al voltant dels resultats de la implementació d’estratègies innovadores per accelerar la transició circular en àmbits com la gestió dels recursos hídrics, la bioeconomia i l’energia.

Des de les 9 del matí s’aniran succeint conferències i taules rodones, amb intervencions de persones expertes en les temàtiques tractades, així com de representants d’altres ciutats espanyoles i europees. Després de la benvinguda institucional per part de l’alcaldessa de Gavà, hi haurà una conferència sobre el paper de les institucions públiques en el camí cap a una economia circular regenerativa. Les taules rodones posteriors tractaran sobre la gestió dels recursos hídrics en un context d’escassedat, la revalorització dels recursos a través de la bioeconomia i les accions a favor de la descarbonització de l’energia. Al final de la jornada s’elaborarà i publicarà un decàleg amb les idees i conceptes claus. A banda de la jornada, a la tarda s’impartirà un taller de de disseny de models circulars amb la metodologia Ecocanvas.

6 anys sent un referent

Gavà va començar a organitzar la jornada “Por una economía circular y competitiva” l’any 2018, com un punt de trobada d’empreses, administracions i experts per donar impuls a l’economia circular, entesa com la clau del desenvolupament econòmic i social del segle XXI. Des d’aleshores s’ha convertit en un fòrum de debat i intercanvi d’experiències, tractant temes com la manera en què les ciutats aborden la transició per ser circulars, el vessant formatiu i ocupacional d’aquest model econòmic, els hàbits de compra i consum o la descarbonització de l’economia.