Jornada participativa per un envelliment actiu

Les persones grans de la nostra ciutat han tingut l’oportunitat de participar, aquest matí, a la Jornada G3, un nou espai de participació on han pogut expressar necessitats i presentar propostes que permetran omplir de contingut el Fòrum d’Envelliment Actiu que es constituirà properament. Val a dir que, ja s’havien fet un parell de reunions prèvies que, segons ha expressat el grup motor que impulsa el projecte “van resultar prou enriquidores”. Durant el matí, els presents han treballat propostes repartits en tres grups i seguir dues conferències la primera a càrrec de Mercè Pérez, psicòloga i investigadora de la UAB, que ha parlat sobre envelliment i participació de les persones grana al segle XXI, i la segona, a càrrec del qui durant tota la vida va ser metge de família a Gavà, el doctor José Luis Caballé, qui ha donat pautes per envellir amb salut, com ara “tenir cura de la nutrició fer exercici físic moderat i anar al metge per fer els tractament pertinents”.

A partir de totes les aportacions es farà un anàlisi, s’extrauran conclusions i el document final, servirà, segons ha assegurat l’alcaldessa Raquel Sánchez, “com a guia per dissenyar les polítiques municipals en matèria de gent gran, un col·lectiu que res té a veure amb fa uns anys, ja que és actiu i fermament implicat en els temes de ciutat”. Segons Sánchez ,“no es tracta doncs de dissenyar activitats per omplir el seu temps lliure, sinó de pensar propostes que els siguin adequades, sense posar límits”.

Sánchez ha lloat “la vitalitat” de la gent gran de Gavà i el seu “esperit reivindicatiu” que es demostra amb “les protestes massives a favor de les pensions dignes i, on a més es posa en valor una gran generositat, perquè la lluita s’encara, sobretot, a garantir les prestacions dels qui avui són joves i treballen que són els qui les veuen més amenaçades”.

A Gavà les persones de més de 60 anys representen més d’un 20% de la població del municipi, i és necessari crear un espai de referència on posar en valor totes les seves aportacions. Per aquest motiu es vol crear el Fòrum d’Envelliment Actiu, un nou espai de participació i col·laboració amb la ciutadania, on es promourà el diàleg i on esdevingui un referent local per abordar les actuacions d’envelliment actiu a la nostra ciutat.

Les persones que vuguin seguir participant del procés poden fer-ho per internet a través de la plataforma https://participa.gavaciutat.cat/ i fer el seguiment també a través de les xarxes socials amb el perfil @jornadag3