Rodatge
Un moment del rodatge, dissabte passat

Els jardins del Museu de Gavà van acollir el passat dissabte l’inici del rodatge del curtmetratge “Fils trencats”. Prop d’una quarantena de persones va estar treballant en una jornada de 12 hores als jardins del Museu de Gavà per plasmar en imatges una història amb una forta vessant social ja que s’endinsa en tres qüestions principals: la solitud no desitjada en la gent gran, els maltractaments intrafamiliars en aquestes edats, i el respecte pels animals de companyia.

Josep Oller, el director de “Fils trencats”, ens va explicar que, tot i que ell habitualment fa cinema fantàstic, “la proposta em va semblar interessant i vaig pensar que estaria bé poder canviar de gènere i apostar pel realisme social”. Respecte als aspectes més complicats del rodatge, evidentment “rodar amb gossos és difícil, però també és complicada alguna escena de maltractaments que tenim”.

En l’apartat de complicacions, però, tot el derivat de la pandèmia és el que més ha afectat a un rodatge que estava previst fer-ho el passat mes d’abril: “Vam haver d’aturar-ho tot, és clar, i tota la situació ha complicat molt les coses, però la veritat és que aquesta aturada ha servit per potenciar encara més el projecte i al final hem sortit reforçats”.

Ester Zamorano, regidora de Cultura, Gent Gran i Envelliment Actiu de l’Ajuntament de Gavà, va visitar el rodatge per donar visibilitat al suport que el consistori dona a aquest projecte que “ens van presentar en el seu dia i des del primer moment vam veure claríssimament que està dins del nostre ADN i que l’havíem de recolzar”. Zamorano de fet el qualifica com a “projecte social” que “posa en valor els problemes que tenim en àmbits com la gent gran, la immigració i els animals. És un treball social en el qual es veuen molts problemes que preocupen a l’Ajuntament”.

El recolzament institucional a aquest rodatge, a més, serveix també per posar de manifest la importància de la cultura, un dels sectors més castigats per la pandèmia de la Covid-19. Zamorano recorda que “en el moment que ens van presentar aquest projecte, que va ser l’any passat, encara no teníem el problema de la Covid-19, i ara per tant ens fa il·lusió poder posar aquest granet de sorra dins del món de la cultura ja que volem posar de manifest tots els problemes que està patint aquest sector, que ha quedat molt tocat i aturat per la pandèmia”.

El rodatge es va traslladar ahir a Viladecans i, a partir d’avui, es filma en una masia de Begues fins el proper dijous.

rodatge