David Villanueva i Oriol Vilaró van donar a conèixer el contingut del comunicat als terrenys del pla de Ponent que es troben al costat del Parc de Bombers
David Villanueva i Oriol Vilaró van donar a conèixer el contingut del comunicat als terrenys del pla de Ponent que es troben al costat del Parc de Bombers

La Joventut Nacionalista de Catalunya (JNC) demana l’aturada del Pla de Ponent i la realització d’una consulta a la ciutadania per saber quin és el posicionament majoritari de la ciutat sobre el projecte.

Aquestes son dues de les peticions que s’inclouen en un comunicat elaborat per la formació política i que David Villanueva, cap comarcal del Baix Llobregat de la JNC i Oriol Vilaró membre de la JNC i encarregat de les polítiques juvenils de Junts per Gavà han donat a conèixer als mitjans de comunicació municipal.

A la part expositiva del comunicat s’explica que “el Pla de Ponent és un pla urbanístic innecessari que ocupa una superfície de 186 hectàrees naturals entre el nucli urbà de Gavà i el límit municipal de la ciutat de Castelldefels” i que malgrat les afirmacions de Raquel Sánchez Jiménez, alcaldessa de Gavà, “tant Castelldefels com Gavà són municipis que actualment pateixen sovint inundacions, algunes de les quals provoquen grans desperfectes que afecten tant l’immobiliari com la vida quotidiana dels habitants d’ambdues ciutats. El resultat de la cimentació de gran part de tota aquesta extensió de terreny suposarà la disminució de zones d’infiltració natural, fet que probablement provocaria un augment de les inundacions”. També s’assegura en el comunicat que “la construcció dels 4.896 habitatges, que preveuen un augment de 12.000 habitants, comportarà un important augment de producció i abocament de residus” i que es tracta d’un pla urbanístic “que no ha estat consultat a la ciutadania de Gavà, ni tan sols se n’ha demanat la seva participació”.

Davant d’aquests fets la Joventut Nacionalista de Catalunya demana l’aturada provisional de l’execució del Pla de Ponent per part de l’Ajuntament. 
També un acord “entre partits que defineixi una estratègia per protegir l’últim corredor 
natural que queda entre el Parc Natural del Garraf i el del Delta del Llobregat” 
i “exposar les conseqüències ambientals que tindrà aquest projecte, i no només limitar-se a explicar-ne les (suposadament) millores urbanístiques que implicarà el pla”. 


Finalment reclamen “una consulta als habitants de Gavà (i, si es creu convenient, fer-ho extensiu als altres municipis directament afectats) per saber quin és el posicionament majoritari de la ciutat al respecte”.