nacionalista

La seu de Junts per Gavà ha acollit aquest 6 de setembre l’acte de refundació del col·lectiu gavanenc de la Joventut Nacionalista de Catalunya, una organització juvenil que treballa per l’autodeterminació i independència del poble català. A la trobada han assistit integrants del col·lectiu local i també responsables comarcals i nacionals. Oriol Vilaró és des d’ara el cap local de la JNC Gavà, que ha ressorgit després d’anys oficialment inactiva. Segons ha manifestat, el fet de tenir ja quatre militants “és una cosa molt important i positiva, que revitalitzarà la ciutat de Gavà. Tenim moltes ganes i nous projectes: continuem lluitant contra el problema de l’habitatge, afavorim el medi ambient i també ens posarem en temes de drogodependències, per la problemàtica que tenim aquí a Gavà”.

Èric Arenas, cap comarcal de la JNC Baix Llobregat, també s’ha mostrat molt content perquè l’organització hagi pogut, d’alguna manera, ampliar col·lectiu al Baix Llobregat, ja que per a ells “és una comarca cabdal a escala nacional. Som de les comarques més potents quant a militància, i ara, gràcies també a tota la feina de la JNC aquí a Gavà, hem pogut reobrir aquest col·lectiu. Creiem que és una oportunitat de treballar per Gavà, però també per Catalunya, i confiem en l’equip que s’ha creat aquí”.

La secretària general de la JNC, Ariadna Urroz, ha assistit a l’acte després de fer una comissió territorial amb els responsables comarcals de la vegueria de Barcelona de la JNC, per impulsar la seva escola d’estiu i sumar-se tant a la Diada de l’11 de setembre convocada per l’ANC com als actes del Fossar de les Moreres del dia 10 al vespre. Urrod ha afirmat que “avui és un dia d’alegria per la JNC”, i ha destacat com a molt positiu que la de Gavà sigui “una JNC liderada per l’Oriol, que és una persona que es va comprometre molt en les eleccions municipals i que, per tant, la feina que avui continua serà molt ben dirigida. Estem contents per una formació activada, rejovenida, que estem al peu del canó, amb aquesta gent jove que té ganes d’empènyer endavant”.

nacionalista

Una organització amb més de 40 anys d’història

La Joventut Nacionalista de Catalunya va ser fundada a Platja d’Aro l’any 1980, amb l’objectiu de defensar el nacionalisme català com a eina de cohesió social i desenvolupament personal, el progrés econòmic i social i la consecució d’un Estat propi per a la nació catalana. A més de la defensa de la llengua i la cultura catalanes, l’organització té com a valors l’ecologia, la llibertat, el progrés, la integració a Europa, el feminisme i la construcció d’un estat laic. La JNC també és profundament municipalista, d’aquí que consideri tan important la refundació del col·lectiu gavanenc.