Juan Alejo Estévez presenta el seu poemari

L’autor Juan Alejo Estévez estarà aquest dijous a Gavà per presentar el seu poemari. Es tracta del llibre titulat “El Ataúd del poeta”, un recull de composicions on es reflexiona “sobre el dolor i el patiment com a emocions lligades a la persona”. L’obra planteja que “la felicitat són moments bastats en somnis i desitjos ideats a partir de realitats inexistents”. A la vegada, plasma “el costat més dolorós del món interior del poeta”.

L’escriptor també assegura que la seva intenció és que el lector es posi en la seva pell i senti “els episodis d’una vida plena d’adversitats”. Juan Alejo Estévez subratlla que “la poesia no és un camí de roses, sinó més aviat un cementiri on la desolació, moltes vegades, embolcalla el propi ésser, arran de les tragèdies patides”.

Biografia

Juan Alejo Estévez va néixer el 15 de juny de 1964 a Valenzuela, un petit poble de la província de Còrdova, al si d’una família humil, que va emigrar a Barcelona per qüestions laborals. Amb dotze anys va descobrir la necessitat de plasmar en paper allò que fluïa de la sensibilitat nascuda de la seva ànima. Compaginava la pràctica de l’esport amb la composició poètica, la qual va deixar de costat perquè ell anava encaminat a la recerca d’un somni que era triomfar al món del futbol.

Durant el servei militar va desenvolupar la inquietud cap a les lletres. De fet, sabent els seus companys de la seva facilitat cap a l’escriptura li van posar d’àlies el poeta, i li demanaven que fes poemes d’amor per a les seves xicotes.

L’acte de presentació d’aquest nou poemari, després de l’acte de la setmana passada,  tindrà lloc a la biblioteca Josep Soler Vidal, a partir de les 19 hores.