Junts Fem Barri
Badia, consultant un dels projectes del Junts Fem Barri 2022

Demà 15 de juny s’obre el període de votacions de la quarta edició del programa participatiu Junts Fem Barri. Els gavanencs, fins el proper 17 de juliol, podran triar entre 36 projectes de millora de l’espai públic que tenen per objectiu fer que els barris de Gavà siguin més inclusius, més amables, i més verds i sostenibles.

Gemma Badia, alcaldessa de Gavà, ha destacat avui que s’han rebut “263 projectes per tal de millorar la nostra ciutat”, xifra que triplica les actuacions que es van rebre en la fase d’aportacions de l’anterior edició del Junts Fem Barri. Aquests projectes “han format part del procés participatiu, i ara ha arribat l’hora de votar entre els 36 projectes finalistes”. Badia ha destacat la importància d’aquesta part del procés, la de la votació: “Si és important que la ciutadania faci les seves propostes, encara ho és més que després les voti, perquè una amplia participació en la votació significarà que realment es farà el que la ciutadania vol. Així que faig una crida a la mobilització per tal que surtin guanyadores les propostes més interessants per tothom”.

De les 36 propostes finalistes en aquesta edició del Junts Fem Barri, 12 han estat proposades per l’Ajuntament i les 24 restants han sorgit de propostes dels gavanencs, però “totes 36 s’han valorat com a factibles i cap d’elles supera els 50.000 euros de pressupost”. En aquest sentit, l’alcaldessa ha destacat que les 36 propostes “són tangibles, són realment projectes que milloraran la ciutat en molts sentits, i cada barri hauria de mobilitzar-se per donar suport a aquells projectes que consideren més importants per ells”.

Cada ciutadà podrà votar 5 de les 36 propostes, i per pdoer fer-ho només cal tenir més de 16 anys i estar empadronat a Gavà, o bé tenir comerç o negoci a la nostra ciutat. Les 36 accions que es poden votar estan exposades a la pàgina web Gavà Participa, Gavà Decideix). A tall d’exemple, per exemple hi ha proposats parcs infantils als barris de la Barceloneta o de Ca n’Espinós, correcans a Gavà Mar o al carrer Roger de Flor, o una pista de bàsquet al Parc del Mil·lenni.

L’alcaldessa ha avançat que “a partir del dia 17 començarem a fer públic quines són les propostes més votades”, i també ha anunciat que, “per tal de ser molt transparents i justos, totes les 263 propostes que s’han fet es podran consultar a la pàgina web Gavà Participa, Gavà Decideix, i allà es podrà consultar tant les 36 escollides com també les descartades i també el motiu pel quan han quedat excloses. Crec que això és també un exercici per tal de tenir clar cap a on anem”.

Els projectes més votats s’executaran en estricte ordre segons el número de vots aconseguits, i fins arribar a la dotació màxima del programa que és de 600.000 euros.

Per votar hi ha bàsicament dues vies. Una és la telemàtica, a través de la pàgina web ja esmentada, Gavà Participa, Gavà Decideix. L’altra és la presencial, dipositant la butlleta a les urnes distribuïdes en els equipaments següents: Ajuntament de Gavà, mercats municipals, biblioteques, zones esportives, casals de la gent gran, La Casa Gran, Nou Espai Sant Jordi, Centre Cívic de Ca n’Espinós, Institut Escola Gavà Mar, Casal American Lake, Casal Municipal de Can Tries i Masia de Can Tintorer.

Cal destacar que en les anteriors tres edicions del Junts Fem Barri es van executar “gairebé 60 projectes, per tal estem parlant d’un mecanisme de participació molt potent i molt real”.