Junts per Gavà
Isidre Casas, portaveu de Junts per Gavà

El grup municipal de Junts per Gavà, a través del seu portaveu, Isidre Casas, va presentar en el Ple de juny un prec en què es demanava l’equip de govern “a tractar de forma equànime totes les entitats esportives locals, en aquest cas d’esports minoritaris, a l’hora de rebre aportacions per èxits esportius assolits”.

Casas explica que “la veritat és que tot i ser una temporada difícil, també a nivell esportiu, cal titllar-la d’extraordinària a l’hora de valorar els èxits esportius assolits per algunes entitats locals, especialment aquelles que tenen a veure amb esports minoritaris”. Per això, afegeix, van veure de forma positiva l’aportació económica de 15.000 euros que va rebre el Club Beisbol i Sofbol Gavà per l’ascens a Divisió d’Honor del sènior masculí. L’equip de govern va argumentar que l’ajut serviría per fer front a l’increment de la despesa per competir en categoria nacional. El punt va ser aprovat per unanimitat de tots els grups i ho vam interpretar, també, com a mesura de recolzament als esports minoritaris i promoció de l’esport a la ciutat. Des de Junts per Gavà ja vam avançar llavors que esperàvem mantindrien aquest esperit en el cas que altres esports, igualment minoritaris, aconseguissin èxits semblants”.

Però, informa Junts per Gavà, poc després va aconseguir l’ascens a Primera Nacional el sènior femení del Club Volei Gavà i no han rebut, fins el moment, el mateix tractament. Des del club se’ns informa que, un cop formalitzada la inscripció per la temporada vinent, no hi ha hagut cap gest des de l’equip de govern que els faci pensar en un acord semblant, de fet ni tant sols asseure’s per parlar-ne”.

Per això remarquen que “ha estat el voleibol, però podria haver estat qualsevol altre esport. Evitar el greuge comparatiu entre entitats esportives locals ha de ser prioritari, igual que recolzar l’esport femení local, tant necessari com modèlic en la defensa de Gavà com a ciutat feminista. Hem de deixar les paraules i passar als fets. Cal treballar per oferir solucions de consens en subvencions/aportacions en el futur però també cal afrontar el present sense greuges ni discriminacions”.