Junts per Gavà votarà a favor del pressupost municipal
Junts per Gava signa un acord per votar a favor dels comptes.

Junts per Gavà i el govern municipal han formalitzat un pacte, segons el qual, la formació liderada per Isidre Casas ha anunciat que votarà a favor del pressupost municipal per a l’any 2021 que se sotmetrà a debat i a aprovació en el ple extraordinari, via online per Youtube, de demà, 17 de novembre.

Ambdues parts declaren en l’acord que creuen que “és fonamental que en un moment de crisi sanitària i econòmica, la ciutat s’ha de dotar d’uns comptes que prioritzin l’acció social, els ajuts a la ciutadania que pateix de manera més directa la crisi, el suport a la reactivació econòmica amb mesures sortides del pla d’Innovació i Recuperació Econòmica que s’està elaborant, però també a través de les subvencions a les entitats representatives dels sectors, les reivindicacions de la pagesia per garantir l’abastiment de quilòmetre zero i la millora als barris”.

Ambdues parts, després de diverses converses consideren que la proposta consensuada “resultarà beneficiosa per a Gavà, tant pel que fa al reactivació de l’economia com en matèria de benestar social”. També s’aposta per la millora de les infraestructures que segons admeten seran claus per “revitalitzar el potencial econòmic de la nostra ciutat”.

Jordi Tort

El portaveu del govern municipal, Jordi Tort, ha assegurat que “amb aquest acord es vol posar en valor un dels compromisos adquirits per Raquel Sánchez des de la seva arribada a l’alcaldia, i que passa per intentar arribar a acords amb totes les forces  polítiques amb la voluntat de sumar i de treballar plegats per superar la crisi, pel bé de Gavà ”. Segons Tort es tracta d’un pacte sobre una proposta de comptes que vol “prioritzar l’ajut als qui més estan patint la crisi econòmica per la Covid-19, com els autònoms i Pimes i donar resposta a la pagesia una sector que, des de fa temps reclama la millora d’infraestructures per tirar endavant. Altres apostes fan referència a la millora de l’espai públic i al suport a les entitats culturals”.

Isidre Casas.

El regidor i portaveu de Junts per Gavà, Isidre Casas, ha assegurat que “si bé a nivell de país les nostres idees amb el PSC poden diferir, a nivell local sempre hem apostat per fer una oposició constructiva, i això passa per arribar a acords si són pel bé de Gavà”. Casas destaca la imperiosa necessitat de “fer costat a la pagesia que es queixa des de fa molt temps, cercant compromisos tant d’acció, com de finançament, amb les administracions supramunicipals per tal que el sector pugui posar solució a les mancances que pateix

Impostos i taxes

  • Congelació dels impostos i taxes aprovats per l’any 2020 de manera que no hi haurà cap increment impositiu a la ciutadania
  • Suspendre la taxa d’ocupació de via pública per les taules i cadires dels restauradors de Gavà fins el 31 de desembre de 2021

Promoció del comerç, la restauració i la pagesia

  • Oferir acords de col·laboració amb les associacions de comerciants, amb un increment de subvencions fins els 26.600 euros ( enlloc dels 16.600 d’enguany) per a la dinamització comercial i amb 14.000 (enlloc dels 4000 actuals), per a l’Agrupació de Restauradors per implementar accions de dinamització i sistemes de venda online.
  • Dotar amb 300.000 euros de romanent de tresoreria de 2019 les partides destinades a subvencionar als autònoms i pimes afectats per tancaments derivats de la crisi sanitària en el darrer trimestre de l’any i, si es produeix durant el 2021, i preveure l’ampliació de la partida amb modificacions de crèdit, en cas que s’esgoti.
  • Continuar amb la formació al teixit comercial i la restauració en omnicanalitat, digitalització i xarxes socials, amb la finalitat de garantir la seva competitivitat .
  • Aprovar una subvenció de 37.000 euros per al Cooperativa Agropecuària per aconseguir que l’ACA inclogui en els eu pla d’inversions 2021-26 les accions pertinents per resoldre el problema dels inundacions dels conreus quan plou i vetllar per tal que tots les administracions competents aportin solucions al tem

Promoció de la cultura

  • Realitzar l’activitat musical pendent del 2020 quan les circumstàncies sanitàries ho permetin
  • Garantir que les entitat culturals rebran el mateix suport econòmic que al 2019, i pressupostat pel 2020, per realitzar les seves activitats un cop pugin fer-ho.

Via Pública

  • Executar un pla plurianual d’asfaltat de carrers amb una import de 400.000 euros per l’any 2021.

Acció Social

  • Dotar la partida d’Ajuts a famílies en situació d’emergència amb 50.000 euros i la d’Ajuts a Famílies en situació d’Emergència Habitacional incrementar-la fins els 200.000 euros (50.000 euros al 2020) per donar resposta a les emergències derivades de la crisi econòmica.