L'alcaldessa, el regidor d'Esports i el vicepresident primer d'Acell durant la cerimònia de lliurament de medalles
L'alcaldessa, el regidor d'Esports i el vicepresident primer d'Acell durant la cerimònia de lliurament de medalles

L’Estadi Municipal La Bòbila de Gavà ha acollit aquest matí la segona sessió de la 40a Jornada Escolar d’Atletisme de Catalunya organitzada per la Federació Catalana d’Esports per a Persones amb Discapacitat Intel·lectual (ACELL). La primera va tenir lloc el passat 28 d’abril i en ella va participar alumnat de l’Escola Municipal Maria Felip.

La 40 a edició de la Jornada Escolar d’Atletisme organitzada per ACELL s’ha tornar a fer després de més de dos anys d’interrupció per la pandèmia. El vicepresident primer de la Federació Acell, Toni Garrich, ha assegurat que “estem molt contents de poder tornar a fer activitats fora del centre. Hem estat enclaustrat una mica més de dos anys i aquesta Jornada d’Atletisme s’ha agafat amb molta il·lusió. Prova d’això es que hem hagut de fer la Jornada en dos dies diferents perquè son moltes les escoles de Catalunya amb ganes de participar”.

L’alcaldessa, Gemma Badia, que es va apropar a la Bòbila per veure la competició i fer lliurament de les medalles a alguns del atletes participants, va assegurar que “activitats com aquestes que s’estan organitzant des d’Acell son interessant perquè els nens i nenes de les escoles d’educació especial d’arreu Catalunya gaudeixin de tots els beneficis que aporta l’esport”. L’alcaldessa va anar més enllà al manifestar que “ens agradaria poder continuar, que ho farem, donant aquest tipus d’activitats” però amb una major dimensió “per tal de poder ajudar a tot el col·lectiu de persones amb discapacitat intel·lectual a ocupar el seu lloc natural a la vida, a estar totalment integrat”.

Entre les dues jornades participaran en aquest esdeveniment prop de 500 esportistes d’escoles d’educació especial d’arreu de Catalunya, amb edats compreses entre els 8 anys i els 20 anys

Durant la temporada esportiva la Federació Catalana d’Esports per a Persones amb Discapacitat Intel·lectual també fomenten les jornades escolars de natació, bàsquet i futbol per tal que els joves esportistes adquireixin hàbits saludables i esportius des de ben petits.