La Casa de València prepara les Falles 2019
La cremà es farà diumenge, 7 d'abril

La Casa de València de Gavà ja prepara amb gran il·lusió la festa de les Falles, una tradició que es remunta al nostre municipi des de fa més de tres dècades,(recordem que l’any pasat fou especial amb la commemoració del 30è aniversari). Els Ninots arribaran per carretera des de València divendres, 5 d’abril, al matí i es procedirà a fer la seva “plantà” a la plaça de Jaume Balmes. El mateix divendres, però a les 20.30 hores, es farà la presentació de les Falleres Majors la sala de Plens de l’Ajuntament i tot seguit, es farà el típic sopar de “sobaquillo” al Jacme March

Dissabte, 6 d’abril, es podrà passejar per la fira de productes artesans que s’ubicarà al llarg de l’avinguda Diagonal i els qui vulguin tenir un record de la falla podran fer-se una foto al photocall fallero vestit de moro o de cristià. A la tarda, a partir de les 19 hores, tindrà lloc la tradicional desfilada de Moros i Cristians amb música valenciana i la participació de la Companyia General del Foc i un recorregut per la Rambla i el carrer Sant Pere. El seguici culminarà a la plaça de Jaume Balmes, indret on, es farà la sorollosa mascletà i, tot seguit, un sopar de germanor.

Diumenge, encara es podrà passejar per la fira comercial. A les 12.30 hores es farà la missa en honor a la Mare de Déu dels Desemparats a l’església de Sant Pere mentre que, a partir del migdia, es podrà gaudir de diferents espectacles a la plaça de Jaume Balmes, indret on també es farà el típic dinar de falles. Les actuacions seguiran a la tarda i ja, en fer-se fosc, cap a les 21.30 hores, es procedirà a la Cremà del Ninot i al castell de focs d’artifici.