La ciutadania de Gavà es compromet amb el reciclatge
La ciutadania de Gavà es compromet amb el reciclatge

Coincidint amb al commemoració, aquest dissabte 5 de juny, del Dia Mundial del Medi Ambient, l’Ajuntament de Gavà ha volgut fer una acció, aquest diumenge al matí, instal·lant una carpa de reciclatge a la plaça de Jaume Balmes on es van repartir kits entre la ciutadania per facilitar la recollida selectiva (bosses trio, cubells d’orgànica i bosses compostables) alhora de dipositar la brossa al contenidor que toca.

La tinenta d’alcalde d’Espai Públic, Gemma Badia ha valorat “molt positivament la bona resposta ciutadana, que de manera esglaonada, però sense pausa està venint a buscar el material i en poca estona hem repartit 500 kits, de manera que n’haurem d’anar a buscar més”. Badia precisa que

Badia es mostra “satisfeta amb els nivell actuals de reciclatge, que s’enfilen al 43%, un increment que ha estat possible en gran part a la implantació dels nous models de recollida i que fa un parell d’any es va traduir amb el canvi de contenidors en tot el terme”.

La responsable política d’aquest àmbit avança però que “cal seguir endavant, perquè l’objectiu passa per arribar al 50%”, per això, assegura, “estem incrementant la recollida porta a porta i, a partir de setembre, entrarà en funcionament el porta a porta comercial”.

Badia es mostra optimista perquè afirma que “la ciutadania de Gavà està molt conscienciada i cada vegada recicla més, un gest clau per vetllar pel nostre medi ambient i que ha d’anar acompanyat amb la cultura de la reutilització i la minimització de residus”.

El Reparatruck

Així, mateix a la mateixa plaça Balmes hi havia instal·lat el ReparaTruck, un servei mòbil i gratuït d’autoreparació impulsat per Solidança que vol fomentar la reparació i durabilitat de petits electrodomèstics, aparells informàtics i bicicletes. Amb la ReparaTruck us ensenyaran a reparar-los i allargar la seva vida útil.

Aquest projecte rep el suport de l’Agència de Residus de Catalunya i té per objectiu fomentar la prevenció de residus i la sensibilització ambiental.