L'alcaldessa va mantenir contactes amb les entitats i serveis de la Taula de Salut Mental i va participar de les activitats que es van organitzar a la Torre Lluch
L'alcaldessa va mantenir contactes amb les entitats i serveis de la Taula de Salut Mental i va participar de les activitats que es van organitzar a la Torre Lluch

El Parc Municipal de la Torre Lluc va acollir dissabte 22 d’octubre la jornada “Gavà per la salut mental”, organitzada per l’Ajuntament i la Taula de Salut Mental de Gavà,  amb l’objectiu de donar a conèixer i sensibilitzar sobre la importància d’adquirir hàbits saludables, així com per explicar i difondre el pla d’actuació de Salut Mental i la Taula de Salut Mental de Gavà.

L’alcaldessa, Gemma Badia, va fer un balanç positiu de la jornada i va remarcar que “és molt interessant conèixer els detalls i fins i tot les interaccions que hi ha entre les entitats i serveis que formen part de la Taula de Salut Mental de Gavà. He tingut l’oportunitat de que m’expliquessin cadascun els seus projectes, com estan funcionant. Aquest coneixement de l’estructura de Salut Mental de Gavà la veritat és que m’agrada perquè crec que tenim molts mitjans per estar molt ben assessorats i molt ben cuidats”.

A la jornada a més de les entitats i serveis que treballen per la salut mental al municipi van col·laborar amb actuacions o tallers, entitats culturals, entitats juvenils i de lleure, i escoles. A més d’un espai infantil amb jocs gegants i tallers, va haver-hi un espai de la calma, al Jardí del Museu, amb un taller de meditació, tai txi i ioga . Durant tota la jornada també va haver-hi una marxa nòrdica, actuacions artístiques, un taller de grafiti, un taller esportiu, i un contacontes .

“Hem aprofitat per fer diferents activitats que tenen a veure amb la cura emocional. A vegades parlem de salut mental i també crec que va associat amb la cura emocional. I la cura emocional passa també pels teus moments de relax, de tranquil·litat, per la teva creativitat. I aquí és on hem volgut obrir aquest espai per tal que la ciutadania pogués venir i poder gaudir-lo. Han estat quatre hores molt intenses. Per a mi tot un èxit poder fer aquesta Jornada”.

Taula de Salut Mental de Gavà

L’Ajuntament de Gavà ha impulsat la creació de la Taula de Salut Mental de Gavà que es va constituir l’any 2019 amb la finalitat de crear un espai de reflexió, anàlisi i treball conjunt dels diferents àmbits i serveis relacionats amb la salut mental de la ciutat.

Primer de tot la Taula va realitzar una diagnosi de la situació de la salut mental a Gavà amb la intenció de detectar les necessitats cobertes i no cobertes per tal de plantejar accions de millora a realitzar en els propers anys.

Posteriorment a partir d’aquest anàlisis s’ha desenvolupat un Pla d’actuació local en l’àmbit de la Salut Mental de Gavà com a instrument per definir i guiar les línies principals d’actuació. Aquestes són: la promoció, prevenció i atenció en salut mental; l’atenció, tractament i inclusió de les persones amb problemes de salut mental i addiccions i, la coordinació i generació de xarxa a nivell de serveis, professionals i recursos comunitaris.