La ciutat culmina amb èxit una nova edició del Festival de Titelles

Gavà ha celebrat amb un gran èxit de públic la 33ª edició del Festival Internacional de Titelles, un certament que, com a novetat, va arrencar amb funcions ja divendres a la tarda i va cloure diumenge al migdia, amb l’objectiu, segons va precisar Ana Lecha, nova presidenta de la Xarxa, ens que organitza el certamen, “de poder se aprofitat al màxim per a les famílies”.

Enguany hi han participat una tretzena de companyies que han presentat fins a una trentena d’espectacles per a diferents grups d’edat que segons Lecha “a més de voler divertir han volgut ser pedagògics i molts d’ells s’han centrat en el respecte a la natura i als drets humans”.

El certamen ha tingut com a centre neuràlgic el parc de la Torre Lluc, on es van anar succeint les propostes en diferents espais. Altres escenaris situats a l’aire lliure van ser la plaça Major i la plaça de Josep Tarradellas. Per la seva banda, l’Espai Maragall, el Casal Municipal de Cultura American Lake i el Casal de la Gent Gran Torre Lluc van acollir els muntatges de format més teatral.

En aquesta edició, s’ha mantingut l’aposta per la presència de companyies procedents de l’estranger amb l’objectiu de continuar recuperant el vessant internacional del Festival. Així, s’han pogut veure grups de la República Txeca i França, junt amb produccions de València, Múrcia, Madrid i Catalunya. Pel que fa a la presència de grups locals, 7deritmes i Sonaquetomba van animar la participació i l’ambient festiu amb les seves cercaviles.

Seguint l’aposta de l’any passat, es va programar un taller de creació de vestuari per a titelles i els participants van confeccionar uns vestits per al Roc i la Mina de Gavà, dos simpàtics titelles prehistòrics de les Mines de Gavà. L’activitat va comptar amb la col·laboració del Museu.

Ainhoa Torrens, tresorera del Festival, assegurava que “s’ha treballat de manera acurada per mantenir la bona qualitat del programa dins del pressupost”. Des de l’Ajuntament, coorganitzadors de l’esdeveniment, s’han felicitat per la “qualitat” d’una proposta que, segons paraules de l’alcaldessa, Gemma Badia, “forma part de l’ADN de Gavà”, mentre que per a la tinenta d’alcaldessa, Alba Riba, “esdevé un veritable patrimoni emocional de la ciutat  que cal que segueixi amb força perquè sigui gaudit per les properes generacions”.

Val a dir que, un any més, els comerciants es van afegir a la celebració del Festival tot decorant els aparadors amb elements titellaires.