La Concòrdia espera poder usar aviat els jocs biosaludables
Raquel Sánchez ha visitat aquest divendres el nou espai

L’Alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez ha visitat avui la zona de jocs biosaludables habilitat a la plaça de la Concòrdia, davant de la residència.

Es tracta d’un tipus d’espai que ja existeix, amb característiques similars, en altres indrets del nostre municipi, com ara a l’avinguda Diagonal, i que incorporen tot un seguit d’elements estimulants que permeten exercitar l’entrenament, millorar les habilitats amb les mans i cames i els reflexos. Així mateix, es complementaran amb altres elements didàctics per millorar i exercitar la memòria.

A més, compleixen el codi d’accessibilitat, de manera que també els poden utilitzar les persones amb mobilitat reduïda, tant les que van en cadira de rodes com les que van amb caminador o bastó. Tots ells poden practicar exercicis suaus, especialment dissenyats per afavorir les condicions físiques d’aquest sector de la població, així com d’altres col·lectius, i d’aquesta manera contribuir a augmentar-ne l’autonomia personal i el benestar.

Aquesta obra va ser una de les més votades en l’anterior edició del programa participatiu impulsat per l’Ajuntament del Junts fem barri i es completarà amb un altra, de característiques similars, que s’executa al parc del Calamot.

La directora de la residència La “Concordia” de Gavà, Isabel Gavilán, assegura que estan “molt contents, perquè quan passi tota aquesta situació de pandèmia, amb tots aquests aparells els nostres usuaris i usuàries podran fer activitat física a l’aire lliure en aquesta plaça que tan aprofitem per prendre l’aire, ja que no disposem de cap jardí dins de l’equipament”.

La “Concòrdia” és un centre per a persones majors de 65 anys gestionat per FSC en UTE amb el Grup Basc Lagunduz des de gener del 2012 sota la supervisió de la Secretària d’Inclusió Social i de Promoció de l’Autonomia Personal (SISPAP) de la Generalitat de Catalunya.

El Centre és una edificació de 5 plantes, i el seu principal objectiu és l’atenció integral de persones majors amb diferents graus de dependència física i psíquica.