perruqueries

Nova concentració del sector de les perruqueries i de la imatge personal a la plaça Balmes de Gavà. I de nou, pel mateix motiu: que els hi retornin l’IVA del 10% en comptes del 21% que tenen actualment. Maribel Estrada, perruquera de Gavà, lamenta que “ens haguem de tornar a concentrar per exigir la reducció d’un IVA que ens correspon com a serveis essencials decretats en plena pandèmia, que és el del 10%, i que ens van arrabassar l’any 2012”.

Estrada explica que, de moment, tots els moviments polítics que s’han fet en aquesta direcció no han fructificat en la desitjada baixada de l’IVA: “S’estan fent passes, estem parlant amb diversos partits polítics que ens recolzen, i de fet s’han presentat sis Proposicions No de Llei a nivell autonòmic, i ara estem esperant que per fi el PSOE voti que sí i que ens retornin l’IVA que ens pertany”.

En opinió d’Estrada, encara no els han retornat aquest IVA “suposem que a causa de l’afany recaptatori de l’estat, ja que un 10% d’IVA no és el mateix que un 21%, i en canvi aquest 21% està fent que es tanquin moltíssims centres i es perdin molts llocs de treball”. De fet, segons càlculs del sector, “des de que va començar la pandèmia ha tancat el 30% de centres del sector”.