La mujer de la montaña
Un dels fotogrames de la pel·lícula.

L’Espai Maragall de Gavà acollirà dissabte la projecció de “La mujer de la montaña”, una cinta islandesa que parla sobre l’avarícia dels governs a costa del maltractament ecològic i una sàtira sobre el caràcter insular dels islandesos i la seva reacció a la crisi econòmica, però, abans de res, més enllà del seu interès per candents temes socials, és un bell retrat de personatge.

La història la protagonitza Halla, una professora de cant que declara la guerra a la indústria local de l’alumini, que està contaminant el seu país. Per a això, pren tot tipus de riscos amb la finalitat de protegir el medi ambient a Islàndia. La seva situació però, podria canviar amb l’arribada inesperada una carta que dóna llum verda per fi als seus tràmits d’adopció d’una nena.

El director Benedikt Erlingsson signa una pel·lícula que tracta temes globals importants amb humor i un sentit satisfactori de la justícia, però per sobre de tot, és un bonic retrat del personatge, fascinant per la seva doble personalitat.

La protagonista afronta totes les seves decisions amb una determinació que accepta el risc, el desencert i el fracàs amb una maduresa que mai resulta pamfletària ni edificant.

Halldora Geirharösdóttir va estar nominada a millor actriu als Premis del Cinema Europeu i al Festival de Sevilla 2018. En aquest últim festival també va tenir el Premi del Públic.

La projecció, encabida dins la programació del GavaMón, tindrà lloc a les 22 hores.