LA NOVA JUNTA DE GAVA MAR
Reunió de la nova junta de l'Associació de Veïns de Gavà Mar amb l'alcaldessa

La nova Junta de l’Associació de Veïns de Gavà Mar es va reunir, ahir a la tarda, amb l’alcaldessa Raquel Sánchez i els tinents d’alcalde Germán Barrena i Gemma Badia.

Després de la reunió, Raquel Sánchez, va explicar al mitjans de comunicació que aquesta trobada “ha estat la primera presa de contacte amb la nova Junta” i que el tema principal de la reunió “ha girat sobre  l’aeroport, un tema en el qual des de l’Ajuntament portem molt de temps treballant però que torna a estar d’actualitat després que, en els darrer mesos, s’hagi tornat a parlar del creixement d’aquesta infraestructura”. Sánchez va afegir que “des del govern municipal, des de l’Ajuntament de Gavà i des de la resta d’ajuntaments de ciutats que convivim amb aquesta estructura, hem treballat per a aconseguir un equilibri i seguirem treballant per tal que aquest equilibri es mantingui”.

Raquel Sánchez va qualificar la reunió de molt productiva “ha servit per posar sobre la taula el temor davant les informacions de la possible nova terminal satèl·lit que canviaria l’operativa actual i hem ratificat davant els representants veïnals el nostre posicionament. Nosaltres ens adherim literalment al manifest signat per les associacions i treballarem amb tota la contundència i fermesa per tal que els veïns de Gavà Mar no es vegin afectats per cap modificació de l’aeroport”.

Per la seva banda la presidenta de l’Associació de Veïns de Gavà Mar, Carmen Torres, va manifestar que “la nova terminal satèl·lit implantaria el sistema de pistes independents i ens generaria problemes al multiplicar per 300 el tràfic aeri. Nosaltres creiem en un creixement sostenible amb les persones i amb l’entorn i creiem que s’han de potenciar els aeroports de Girona i Reus amb connexions ultra ràpides com és l’AVE per arribar a les grans ciutats, és una solució que no faria malbé la vida dels veïns de Gavà Mar”.

Carmen Torres va explicar que havien aprofitat la reunió per demanar una solució “al tema de la riera que barreja aigües pluvials, fecals i freàtiques que inunda les cases i contamina el mar” també van demanar “que ens retornin el Centre Cívic que s’ha deixat morir. Necessitem l’ambulatori sobretot per a la gent gran i els nens del barri, necessitem un punt d’atenció de l’Ajuntament per fer les nostres gestions i necessitem el nostre despatx, som un grup de gent molt preparada i amb ganes de treballar”.

La seguretat ciutadana i el transport públic també van ser motiu de reivindicació: “som 8.000 persones i el transport públic que tenim actualment no és eficient per atendre a les nostres famílies, només tenim un autobús el Gavà 1. D’altra banda, la seguretat és també fonamental, demanem que es torni a donar el servei de vigilància de la Policia Municipal tot l’any com teníem en el Centre Cívic. És un barri que està molt abandonat i ens sentim molt insegurs”