La pagesia de Gavà se suma a les protestes
Els pagesos de Gavà aturats a Sant Vicenç dels Horts a l'espera que arribin els de Tarragona i Lleida per entrar per la Diagonal.

La Cooperativa Agropecuària de Gavà expressa “el suport i adhesió a les demandes del sector primari” i s’han sumat les mobilitzacions d’arreu del país que avui fan cap, en marxa lenta en tractor fins a Barcelona, davant de la seu de la Comissió Europea, la delegació del govern espanyol i, finalment, davant de la Generalitat per expressar la disconformitat “amb les actuals polítiques agroalimentàries” que els aboquen a “un carreró sense sortida”, raó per la qual reclamen “la creació d’un departament d’agricultura que respongui a les necessitats dels pagesos i no l’actual, on tot és farragós”.

El sector reclama també que “es derogui l’Agenda 2030 i es facin polítiques des de la realitat i no des d’uns despatxos totalment inconnexos de la Unió Europea” i es queixa del “fort increment dels costos de material i insums, logística, mà d’obra i dificultat per traslladar aquestes pujades als preus de venda”. També denuncien “l’excessiva burocràcia per la càrrega i imposició administrativa per part dels governs competents en totes les tasques del camp, duplicant els sistemes de gestió pròpies del sector” i demanen “una plataforma única pràctica i senzilla d’ús de tràmits amb l’Administració”.

La nostra pagesia també exigeix “el compliment per part de la Generalitat de la construcció de les infraestructures necessàries de desguàs del Delta per fer viable l’activitat agrària”, que “l’ACA faci el manteniment dels desguassos assegurant els cultius d’horta així com la qualitat de les aigües regenerades si és el cas” i que “es modernitzi el Canal de la Dreta per optimitzar el reg i fer les explotacions molt més competitives”.

Finalment, volen que es defensi el Parc Agrari “derogant el projecte de l’ampliació de la Zona Zepa i controlant l’intrusisme d’activitats que dificultin l’activitat agrària del dia a dia, dotant l’espai de recursos i metodologies efectives per mantenir unes poblacions sostenibles que permetin tirar endavant els cultius de manera viable i la materialització d’estructures per ser més competitius”.

Els pagesos de Gavà aturats a Sant Vicenç dels Horts a l’espera que arribin els de Tarragona i Lleida per entrar per la Diagonal.