La pagesia denuncia la proliferació de robatoris al Parc Agrari
Fotografia: Twitter Unió de Pagesos

Unió de Pagesos ha traslladat al cos de Mossos d’Esquadra “la preocupació per l’increment de situacions d’incivisme registrades en els darrers mesos al medi rural i agrari”. El sindicat va fer arribar aquestes preocupacions a la policia catalana durant la reunió mantinguda dimarts entre representats sindicals i el comissari de la Regió Metropolitana Sud dels Mossos Eduard Sallent i Joan Carles de la Monja, sotscap de la mateixa àrea, que van recollir les demandes del sindicat i es van comprometre a “intensificar la presència policial al medi agrari”.

En la cita Unió de Pagesos va plantejar “el maldecap que representa per a la pagesia la intensificació en la presència de persones alienes en el medi rural i agrari” i els problemes que això comporta a l’hora de “poder treballar amb normalitat”. En aquest sentit, el sindicat ha denunciat repetidament en els últims temps “els inconvenients que suposa, per exemple, la presència de passejants i ciclistes en els camins agrícoles així com la circulació de motocicletes i quads per camins forestals”. Aquests fets, alerta el sindicat, “afecten el dia a dia dels professionals agraris, que veuen afegida una preocupació més a la seva feina i un motiu d’alerta constant”.

Un altre tema que el sindicat ha posat en coneixement dels Mossos d’Esquadra és “la proliferació de robatoris al Parc Agrari del Baix Llobregat, durant la temporada de collita de la carxofa”. Així mateix, Unió de Pagesos també ha comunicat a la policia catalana “la preocupació pel destí d’aquests productes robats, davant la possibilitat que arribin al mercat de manera fraudulenta”.