La pagesia ha adquirit una bomba per drenar els camps
La bomba pot desguassar fins a 2 milions de litres

La pagesia de Gavà va instal·lar dissabte una bomba per drenar aigua dels camps quan aquests quedin inundats per excés de pluja. Es tracta d’una maquinària que s’ha pogut adquirir amb part dels diners de la subvenció que l’Ajuntament dóna la sector per promocionar la Fira d’Espàrrecs. L’aparell, fabricat a Itàlia va arribar al desembre a Gavà i ara s’ha pogut posar en marxa després que s’hagin fet l’obra d’adequació pertinent a la corredora secundària, concretament a l’inici del Camí de l’Arbret per poder desguassar a la Riera dels Canyars.

L’esmentada bomba, segons explica el president de la Cooperativa Agropecuària de Gavà, Josep Pañella, “ens ajudarà força, perquè té capacitat per succionar 2 milions de litres d’aigua i funcionarà just a mig camí d’on s’ubica del cargol d’arquímedes, a La Murtra, la qual cosa li permetrà funcionar de manera més eficient quan plogui fort”

Aquesta bomba queda custodiada al magatzem de la Cooperativa i serà col·locada quan calgui, amb un tractor. Pañella diu que “tant de bo no l’haguem de fer servir, però si hi ha xàfecs a partir de 70 litres, caldrà utilitzar-la i segur que ens anirà molt bé”

Malgrat tot, Josep Pañella adverteix “aquesta no és la solució definitiva per evitar les inundacions de conreus quan plou generosament. Es tracta d’una mesura de caire provisional, perquè el que necessitem com a mínim al Parc Agrari és una motobomba i un segon cargol d’arquímedes”.