La Policia Municipal referma la seva presència al carrer

La policia de proximitat de Gavà referma la seva presència als carrers reprenen el servei estable de patrullatge als barris, que durant els moments més durs de confinament va caler reestructurar per fer front a l’emergència sanitària. Aquests agents s’ocupen dels problemes del dia a dia, que segons el caporal Andrés Cano, “solen ser temes relacionats amb brutícia, vehicles abandonats, desperfectes en el paviment que poden provocar caigudes o altres entrebancs o conflictes veïnals on solem actuar com a mediadors”.

Segons l’inspector en cap de la Policia Municipal, Pedro Fernández, “es tracta d’un pilar fonamental pel cos, perquè ens permet tenir un contacte proper amb la gent i poder fer el seguiment dels serveis”. Per a Fernández és clau no perdre aquest feedback amb la ciutadania per “seguir sent el referent dins el municipi, detectar els problemes d’inici i poder actuar al respecte”.

Els agents retiren un cotxe abandonat a la Barceloneta

Sempre en contacte amb la gent

La policia de proximitat en aquests moments intenta integrar-se dins el torn de treball per poder tenir el màxim d’efectius possibles dins les diferents zonificacions que hi ha a Gavà. Segons Fernández “intentem garantir poder tenir dos agents de matí, dos agents de tarda, més 1 caporal que fa la planificació, la revisió i el suport als agents per poder realitzar les entrevistes, les reunions i la supervisió de que tot es realitza segons les tasques programades i segons les necessitats i prioritats establertes per la prefectura”.

Fernández també assegura que “la ciutadania vol mes uniformats al carrer perquè això dóna sensació de seguretat”, raó per la qual intenten “destinar-hi el màxim de recursos possibles”. Tot i això, explica, “no podem estar tot el dia, a tot arreu, per això oferim un servei de proximitat complementari als torns ordinaris de treball”. El cap del cos però, avança que la seva intenció és “poder potenciar-lo per estar a tots els barris, ja siguin perifèrics o cèntrics, però de forma distribuïda, cronològicament estudiada i fem un repartiment equitatiu per tot Gavà”.

Compaginar el servei amb el control de la Pandèmia

El control sanitari ha comportat un afegit de feina per als agents, els quals, per exemple, han hagut d’incorporar dispositius de mobilitat aquests dos caps de setmana per controlar el compliment del confinament al municipi decretat per Govern sense autorització.

Així mateix, s’han acotat 11 zones de treball coincidents amb els barris al nucli urbà i unes altres 5 zones perifèriques que inclouen Gavà Mar i Barnasud. Fernández concreta que “fins i tot, Gavà Mar, per la seva dimensió, ha calgut ser zonificada de forma diferenciada per poder fer un treball més exhaustiu i un bon control del compliment de les mesures sanitàries establertes. Així mateix, a cada zona es fixen punts d’interès on centrar els esforços com poden ser les escoles i es fa una planificació setmanal amb pautes de treball a cada barri”.