La Puntual arrenca la gira a Gavà
La Puntual arrenca la gira a Gavà

La Puntual estrena la seva gira amb l’Auca del senyor Esteve a Gavà aquest divendres. La popular obra de Santiago Rusiñol, que  ha estat  dirigida per Àngel Llàcer  després del procés de creació que es va poder veure en el decurs de l’exitós programa televisiu  de talent teatral de TV3,  esdevé una adaptació absolutament fidel al text original, una gran comèdia costumista que posa en valor l’artesania del fet teatral.

En el projecte hi han participat dos gavanecs, Mar Robles, com actriu, i Guillem Martí, que s’ha ocupat de l’escenografia. Per a ambdós que Gavà esdevingui el punt de partida d’aquesta gira tant important “és un gran orgull i esdevé molt emocionant perquè l’Espai Maragall ha estat l’escenari on des de petits van començar a fer i a estimar el teatre. Ara esperem que la gent vingui i gaudeixi molt”.

Martí explica que “adaptar l’escenografia ha estat un repte complex perquè cal tenir present que funcioni en tots els escenaris on actuarem i que tingui un muntatge i desmuntatge àgil” i Robles espera que “tot plegat surti bé perquè hi hem posat molta il·lusió i dedicació”.

L’auca del senyor Esteve és una obra modernista, en la qual es poden veure reflectits tots els valors de la societat d’aquella època. L’eix temàtic és l’enfrontament entre l’artista i la societat, problemàtica que visqué el mateix autor. El missatge de Rusiñol a propòsit de les relacions artista-societat és molt clar: el reconeixement recíproc. D’una banda, l’artista (Ramon) ha d’agrair el suport econòmic de la pròpia classe social; de l’altra, el reconeixement crític i conscient de la burgesia (senyor Esteve) d’estar mancada d’una dimensió espiritual, però també d’haver sabut crear les condicions materials per les quals pot florir l’art professionalment.

La funció es presentarà a les 21 hores a l’Espai Maragall i les entrades, que costen 15 euros, es poden adquirir aquí