La restauració podrà obrir a partir de dilluns
La restauració podrà obrir a partir de dilluns

Aquest dilluns arrenca a Catalunya, el pla d’obertura progressiva de l’activitat social i econòmica, un pla que durarà dos mesos i que s’estructura per quatre trams, amb una durada de 15 dies cadascun. En la primera fase poden reobrir, encara que amb restriccions, terrasses, bars i restaurants amb una distància mínima senyalitzada de dos metres entre comensals i una limitació de quatre persones per taula, excepte que es tracti de grups bombolla.

Primer tram, a partir del 23 de novembre

Els interiors dels locals podran obrir amb aquestes mateixes condicions però amb la limitació d’aforament del 30% i amb una bona ventilació. Quant a l’horari d’obertura, podran funcionar de 6 a  21.30 hores. Respecte a les universitats i escoles continuaran vigents les mesures que hi ha establertes ara. Quant a les extraescolars, segueixen obertes activitats extraescolars i esportives organitzades pels centres educatius amb els grups estables de les activitats lectives.

Podran obrir cinemes, teatres, auditoris i sales de concerts amb un 50% de l’aforament i sempre amb un màxim de 500 persones

Pel que respecta a les activitats culturals, podran obrir cinemes, teatres, auditoris i sales de concerts amb un 50% de l’aforament i sempre amb un màxim de 500 persones. Continuen oberts museus, biblioteques i sales d’exposicions però varia el límit de l’aforament, que passa del 30% al 50%.

S’obren els equipaments esportius a l’aire lliure amb un aforament màxim del 50% i control d’accés, i les instal·lacions en espais tancats amb un aforament màxim del 30% amb cita prèvia i sense vestuaris, excepte piscines.

Continua la limitació del 30% de l’aforament per a establiments de menys de 800 metres quadrats

Quant als comerços, continua la limitació del 30% de l’aforament per a establiments de menys de 800 metres quadrats. Els centres comercials hauran de continuar tancats excepte les seves botigues de primera necessitat.

Quant a les activitats recreatives, romandran tancats els espais infantils lúdics interiors, festes majors, bingos, casinos i sales de joc. Els actes religiosos i cerimònies civils es podran celebrar amb un 30% de l’aforament.

En aquest tram, l’activitat social privada es mantindrà en un màxim de sis persones i el confinament municipal de cap de setmana i el perimetral de Catalunya, així com el confinament nocturn, de les 22 h a les 6 h del matí.

Segon tram, a partir del 7 de desembre

Es preveu que els comerços passin al 50% d’aforament i que els centres comercials de més de 800 metres quadrats puguin obrir amb un aforament del 30%. S’aixecaran les mesures de confinament municipal que en principi passaran a ser comarcals.

El comerç i la restauració podran obrir els interiors dels establiments amb el 50% de l’aforament i les activitats en cinemes, teatres, auditoris i sales de concerts podran obrir amb un 70% de l’aforament.

Tercer tram, a partir del 21 de desembre

En aquesta fase, les activitats socials es podran realitzar amb un màxim de 10 persones

Quant a la mobilitat, no hi haurà restriccions però es mantindrà el confinament nocturn.
En l’àmbit esportiu, l’aforament a l’aire lliure passarà al 70% i en els interiors al 50%. L’aforament per a actes religiosos i cerimònies civils també passarà al 50%.

Quart tram, a partir del 4 de gener

Aquí es recuperarà progressivament la presencialitat en el Batxillerat i les extraescolars, i es recuperaran les competicions esportives.