El Fòrum G3, Gent Gran Gavà es va constituir fa un any
El Fòrum G3, Gent Gran Gavà es va constituir fa un any

El Fòrum G3, Gent Gran Gavà i l’Ajuntament de Gavà estan preparant la II Jornada G3 que està adreçada a totes les persones grans, als diferents agents socials, professionals i persones interessades a reflexionar sobre l’envelliment i debatre propostes per tal d’abordar alternatives per combatre la soledat no volguda.

La jornada “La soledat en les persones grans “ tractarà la perspectiva de la soledat no desitjada, així com els recursos i el voluntariat per combatre-la, i els efectes que produeix en la salut. La jornada comptarà amb espais per a la participació.

Es faran dues trobades informatives prèvies a la jornada. La primera sessió serà el dimarts 22 d’octubre, a les 17.30 h, a la Biblioteca Josep Soler Vidal. La segona, el dilluns 28 d’octubre, a les 17.30 h, al Casal Municipal de la Gent Gran El Centre. També s’hi pot participar aportant la vostra opinió a través de la web participa.gavaciutat.cat.

Les persones interessades a assistir a la jornada, cal que formalitzin la inscripció prèviament. Han d’enviar un missatge a forumg3gentgran@gava.cat, o trucar al telèfon 93 263 91 00, ext. 9316 (matins), o fer-ho presencialment als casals municipals de la gent gran El centre i Can Tintorer, i a l’Oficina d’Atenció Ciutadana de l’Ajuntament de Gavà, del 21 d’octubre al 15 de novembre de 2019.

El Fòrum G3, Gent Gran Gavà, és un espai de participació i de col·laboració amb la ciutadania on es promou el diàleg i on s’aborden les actuacions relatives a l’envelliment a la nostra ciutat. Està obert a tothom que hi vulgui participar. Podeu posar-vos en contacte a través de l’adreça forumg3gentgran@gava.cat

Programa de la Jornada

La Jornada estarà conduïda pel periodista i responsable de comunicació al Servei d’Ocupació de la Universitat Autònoma de Barcelona, Oriol Puig Mora, i inclourà ponències, conferències, tallers participatius, i la presentació d’un projecte sobre la temàtica que s’abordarà.

A les 9.30 h els assistents podran seguir la ponència marc, “El reto de la soledad desde una mirada interdisciplinar”, a càrrec de Javier Yanguas, doctor en Psicologia biològica, director de l’Àrea de Ciències Socials i del Comportament de la Secció Europea de l’Associació Internacional de Geriatria i Gerontologia, i director científic de l’Àrea de Gent Gran de La Caixa. A continuació s’oferiran les conferències “La soledat com a fenomen complex. Idees per a la intervenció”, a càrrec d’Elisa Sala, coordinadora de l’Observatori de la Soledat d’Amics de la Gent Gran, i “La soledat en les persones grans: una font de patiment emocional?”, a càrrec de Josep Moya, doctor en medicina, psiquiatre i membre del Servei especialitzat d’atenció a les persones grans.

Després d’una petita pausa, serà l’hora dels tallers participatius per abordar la soledat no volguda, i de la lectura de les aportacions dels tallers participatius, a càrrec de Carola Gasol, Juan Antonio Gallardo, Marta Guerrero, Hugo Zanabria, Meritxel Milian i Antonio Gàmez, representants del Fòrum G3.

En aquesta Jornada també es presentarà el projecte “Compromís amb les persones grans en situació de soledat de Gavà”, a càrrec d’Isabel Gavilan i Juan Pedro Avinyó, representants de la Comissió de Voluntariat del Fòrum G3.

Tota la informació de la Jornada als perfils de les xarxes socials:

@Fòrum G3 Gent Gran Gavà       @Fòrum G3 Gent Gran Gavà