La tribu GIGI
Andrea García, en la sessió d'ahir amb infants del Santo Ángel (Imatge: cortesia Andrea García)

Neix una nova associació a Gavà. S’anomena La Tribu GIGI i l’objectiu és portar l’art a persones amb diversitat funcional. L’ha creat Andrea García per donar continuïtat a un projecte que va muntar l’any passat, AnEmm, i per això tant el projecte com aquesta associació comparteixen la mateixa finalitat: “El que volem és portar l’art a tots els llocs que puguem, des de residències fins a col·legis passant per hospitals, per exemple”, ens explica l’Andrea.

Es tracta d’entrada d’una “associació familiar, ja que en formen part la meva mare, el meu pare i jo, tot i que tota la gent que es vulgui sumar serà benvinguda”. Tots tres estan decidits a “organitzar diversos esdeveniments i xerrades per donar visibilitat a les persones amb diversitat funcional, el que volem és fer feliç a totes aquelles persones que puguem”.

Quan parlem d’art, en realitat parlem de qualsevol manifestació artística, tal i com destaca l’Andrea: “Estem oberts a tot, si hi ha gent que vol anar a una residència i ballar ens sembla perfecte, si algú vol fer dibuixos també. Cadascú pot portar el talent que tingui per portar-lo als demés”.

L’associació es va crear el passat divendres, 26 de gener, i ahir dimarts va tenir lloc precisament la primera activitat de l’entitat: un taller pels infants del col·legi Santo Ángel que participen a la rua de Carnaval, “mentre els pares estaven en la reunió organitzativa d’aquesta rua nosaltres vam fer un taller musical i de primers auxilis pels seus fills, i a través d’una cançó els vam ensenyar a fer una reanimació cardiopulmonar”.

L’Andrea vol obrir La tribu GIGI “a tota mena de persones perquè al final el que volem és ajudar, i potser molta gent creu que no té cap talent però la veritat és que tothom pot fer el que jo faig i de vegades el que els hi manca és una petita empenta”. Un missatge que vol enfocar molt particularment a “la gent jove, jo tinc 18 anys, estudio i estic implicada en aquesta associació, no crec que sigui veritat el que de vegades es diu en relació a que els joves no tenim valors”.

Totes aquelles persones interessades en col·laborar amb La Tribu GIGI poden posar-se en contacte amb aquesta associació o bé a través del seu Instagram o en el correu electrònic latribugigi@gmail.com.