U.M.E.
Aquesta és la bossa que reparteix la U.M.E. per netejar els boscos

La Unió Muntanyenca Eramprunyà (U.M.E.) ha engegat una campanya per, tal com ho ha definit la seva presidenta, Brugués Comas, “fer net”. L’entitat reparteix una bossa a tothom que vulgui sumar-se a aquesta iniciativa. La bossa porta escrit el lema de la campanya: “Stop deixalles a la muntanya”.

La campanya es posa en marxa ja que “amb tot l’ús que s’està fent últimament de l’espai públic, i amb l’augment de la gent, hem vist que realment hi ha moltes deixalles a la muntanya. Nosaltres sempre netegem de forma individual, però hem pensat en dissenyar un projecte que ens ajudi una mica a tots a ser conscients de que la natura ha d’estar neta”. Comas ens ha assegurat que “ara mateix està tot molt brut, entre mascaretes, embolcalls de caramels, tovalloletes, xiclets, bolquers, hi ha molta brutícia a la muntanya”.

La idea de regalar una bossa per fer aquesta neteja “és no només per netejar la muntanya sinó també per visualitzar que ho estàs fent. Si tens una bossa amb un logotip i vas a la muntanya llavors convides a la gent a voler saber sobre aquesta iniciativa, de la mateixa manera que si vas a molts llocs i portes la bossa passarà el mateix”.

El repartiment d’aquestes bosses per netejar la muntanya és una de les iniciatives que la U.M.E. està duent a terme per celebrar els seus 58 anys de vida, i està oberta a tota la ciutadania, no només als membres de l’entitat excursionista. Això sí, evidentment se’ls demana un compromís amb aquesta iniciativa i “agafem les seves dades de contacte al temps que els convidem a que, quan vagin a la muntanya i facin una ruta on hagin netejat o hagin detectat brossa, ens ho comuniquin”.

I per a què vol la U.M.E. aquesta informació? Doncs perquè la intenció de l’entitat és “poder rebre per diversos canals la notificació dels llocs on s’ha netejat i els llocs on s’ha detectat excés de deixalla que no s’ha pogut recollir, i d’aquesta manera podrem anar tenint un mapa que s’anirà actualitzant a mida que anem rebent aquesta informació”.

Tota aquesta informació s’anirà bolcant en un perfil de Facebook creat expressament per aquesta iniciativa, Umefemnet. De moment la U.M.E. n’ha encarregat unes 200 bosses que s’han començat a repartir aquesta mateixa setmana, bosses que han estat dissenyades entre la U.M.E. i la botiga Base Esports de Viladecans.