La venda de mones de Pasqua estabilitza
Mones de la pastisseria La Trufa de Gavà

El Gremi de Pastisseria de Barcelona preveu vendre unes 700.000 mones de Pasqua artesanes aquesta Setmana Santa, la qual cosa suposa un 1% més respecte a l’any passat, i Coco, l’última pel·lícula de Disney, se situa com a favorita per ser l’estrella aquest 2018.

Tornaran a repetir clàssics com Star Wars, jugadors del FC Barcelona, els superherois de PJ Masks, Ladybug i La patrulla canina, a un preu a partir dels 20 euros, en funció de les dimensions de les figures de xocolata i del bescuit, ha informat el Gremi en un comunicat.

A més, aquest any el Gremi de Pastisseria de Barcelona proposa mones personalitzades gràcies a la tècnica del chocotransfer, basada en la impressió amb tintes alimentàries amb les quals els clients podran traslladar a la xocolata les imatges que desitgin.

Un altre clàssic típic d’aquests dies amb els bunyols de Quaresma, la tradició de la qual marca que els pastissers només els preparin i els comercialitzin els set dimecres i els set divendres de Quaresma, començant el Dimecres de Cendra i acabant el Divendres Sant, si bé això ha canviat per l’alta demanda d’aquest dolç.

Segons dades del Gremi, el preu mitjà d’una ració de bunyols artesans, que poden ser de vent (farciments o no) o de l’Empordà, se situa entre els dos i tres euros.