L’Ajuntament de Gavà contracta a partir d’avui a 5 joves en pràctiques. Ho fa en el marc del Programa de Garantia Juvenil a Catalunya i els joves donaran suport a diverses àrees del consistori. La durada del contracte és de sis mesos a jornada completa i, per tant, s’estendran fins al mes de maig.

L’objectiu del programa és oferir una oportunitat a persones amb títol o certificat de professionalitat per tal que siguin contractades i prestin els seus serveis sota la modalitat contractual de pràctiques. Aquesta experiència ha de servir per adquirir aptituds i adaptar-se a les noves condicions i als canvis potencials de la seva carrera professional.

L’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, ha rebut aquest matí als 5 joves i els ha donat la benvinguda a la institució. Sánchez ha destacat que “és una molt bona oportunitat d’aprofitar els seus coneixements ja que són joves molt ben formats, i al mateix temps també podem donar aquesta oportunitat d’accedir al mercat laboral i de tenir un currículum i una experiència que jo crec que és molt interessant”.

Els nombre de persones joves que estan en situació d’atur, amb formació o que han abandonat prematurament el sistema educatiu i que es troben sense feina i sense millorar la situació, constitueixen una preocupació social, assumida com una de les prioritats d’actuació. Segons Sánchez, “ens preocupen molt les dades d’atur, i sobretot l’atur juvenil ja que és una de les dades més elevades de tot el país, i jo crec que hem d’aprofitar programes com aquest que també hem de dir que per part de les administracions autonòmiques no s’han aprofitat com hauria d’haver estat, i això ha suposat una pèrdua d’oportunitats”.

Durant el període de contractació els joves rebran un salari d’entre 1.435 € i 1.115 € bruts, corresponent al 60% del salari fixat per conveni per un treballador que dugui a terme les mateixes tasques o equivalents d’acord a la seva categoria laboral.

Tots els joves han mostrat el seu agraïment per aquesta oportunitat que l’Ajuntament els brinda. Gabriel Navales, per exemple, té 24 anys i és llicenciat en Ciències Polítiques i de l’Administració i Màster en Comunicació Política i Social. Després de la reunió amb l’alcaldessa ens ha assegurat que està “molt agraït a l’Ajuntament de Gavà per l’aposta que fa de cara a l’ocupació juvenil, i trobo que és un programa idoni per donar una oportunitat als joves que estem buscant feina ja que, com tots sabem, això és avui dia molt complicat”.

De la seva banda, Aina Ventura té 25 anys i té un Grau en Psicologia i CFGS Educació Infantil. En la mateixa línia que el seu company, ella creu que aquest programa “és molt interessant perquè els joves recent titulats estem tenint molts problemes a l’hora d’incorporar-nos a la feina, i aquesta és una bona oportunitat per agafar experiència i per inserir-nos en el món laboral”.

El projecte, que està cofinançat per l’Ajuntament de Gavà, té un pressupost de prop de 68.000€. La iniciativa ha rebut una subvenció de 55.000€ del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya de la Generalitat de Catalunya, del Servicio Público de Empleo Estatal i del Fons Social Europeu, en el marc de la Iniciativa d’Ocupació Juvenil.