El tinent d'alcaldia, Jordi Tort, amb les cinc persones que han començar a treballar a PRESEC, davant les portes del CSE
El tinent d'alcaldia, Jordi Tort, amb les cinc persones que han començar a treballar a PRESEC, davant les portes del CSE

Avui han començat a treballar cinc persones en l’empresa municipal PRESEC en el marc del programa “Ocupació Verda”, amb un contracte a jornada completa fins el mes de desembre. Aquestes persones han estat seleccionades entre les 15 que, des del mes de març, van fer l’itinerari mixt de formació, orientació i treball on van rebre accions formatives professionalitzadores becades en l’especialització de «Promotor/a ambiental» i «Operador/a de planta de recuperació i separació de residus».

El tinent d’alcaldia d’Estratègia Econòmica, Treball i Promoció de la Ciutat, Jordi Tort, ha donat la benvinguda a les cinc persones que s’incorporen a PRESEC en el marc d’aquest programa realitzat amb el suport de l’Àrea Metropolitana de Barcelona. “Des de l’AMB ens vam demanar que, com a ciutat que estem a l’avantguarda economia circular, incorporéssim aquest projecte pilot que esperem sigui reproduïble a altres municipis”, ha afirmat Tort. El tinent d’alcaldia ha afegit que “l’objectiu és generar noves oportunitats laborals a través de l’ocupació verda i demostrar que l’economia circular no és un model del futur sinó que ja genera llocs de treball”.

Els cinc treballadors i treballadores faran la seva feina en l’àmbit de l’ocupació verda. Una d’aquestes persones oferirà serveis com a informador/a, donant suport a la campanya de reciclatge “Més Verda, Més Neta”, a més d’informar a la ciutadania sobre les diferents modalitats de recollida de residus a la ciutat. Per la seva banda, l’informador/a ambiental atendrà les persones que portin els residus al Punt Verd, ajudant-los a dipositar cada resta a les cubetes corresponents i serà responsable de la neteja i manteniment d’aquest espai.

Per últim, les tres persones dedicades a neteja i residus, mantindran nets, a més dels vials en general, els elements que s’hi trobin com papereres, escocells o herbes.

Un d’aquests treballadors, Alfred Lao, explicava davant els mitjans de comunicació municipal que aquest contracte “tal com estan les coses avui en dia és una bona oportunitat”, que ha rebut una “bona formació, en què hem après molt i ens ha canviat una mica el xip”. Lao assegura que “es necessari involucrar a la gent en temes de protecció del medi ambient”.

La resta de persones participants continuaran al projecte amb un itinerari personalitzat d’inserció laboral. Podran accedir a accions formatives i/o informatives, a més d’un procés de coaching individual i intermediació laboral amb empreses. L’objectiu serà aconseguir inserció laboral en ocupacions relacionades amb els perfils professionals treballats en el projecte o altres que puguin sorgir.

Aquest projecte es realitza amb el suport de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (Àrea de Desenvolupament econòmic), en el marc del Pla de suport a les polítiques socials municipals 2020-2023.