gossos
L’Ajuntament engega una campanya de conscienciació pels propietaris incívics de gossos

L’Ajuntament de Gavà ha engegat una campanya de conscienciació destinada als propietaris incívics de gossos. La campanya suposa que PRESEC retira els excrements que aquest propietaris deixen a la via pública però en el lloc on hi eren deixen clavada una petita banderola que indica l’actitud incorrecta.

José Luis García, encarregat de residus i neteja viària de PRESEC, ha explicat que l’objectiu d’aquesta campanya és “conscienciar a la ciutadania del cost real que representa el no fer les coses bé, són recursos que s’aboquen a netejar una acció incívica i això comporta molts recursos tant de personal com econòmics, així com no tenir tot l’espai públic net i polit”.

Està previst que la campanya tingui una durada d’unes dues setmanes tot i que “pot ser ampliable o prorrogable més temps o fins i tot tornar-la a fer en altra època de l’any”. La campanya es porta a terme a quatre zones verdes de la ciutat: el parc Maragall, el Parc de la Torre Lluch, els parterres de la plaça de Catalunya i als jardins Tomás y Valiente. En aquesta distribució de zones “s’ha evitat fer la campanya a prop de zones de jocs infantils per tal que els infants no facin ús indegut de les banderoles”.

Aquesta acció s’emmarca dins de les accions de la campanya de civisme #FemLesCosesBe que va arrencar fa uns mesos a Gavà.