Última hora de les incidències del temporal Gloria a Gavà
Continua el tall de llum al barri de ca n’Espinós afectant uns 120 abonats

Els serveis municipals treballen per restablir la normalitat a la ciutat. Segons informa l’Ajuntament “a hores d’ara, continua el tall de llum al barri de ca n’Espinós afectant uns 120 abonats. S’ha restablert el servei al barri de can Tries, mentre que a Bruguers el subministrament hi arriba mitjançant un generador”.

Davant d’aquesta situació, a partir de les 7 del matí, l’Ajuntament ha posat a disposició dels veïns les instal·lacions de la Nova Piscina i el pavelló Jacme March per dutxar-se o atendre altres necessitats derivades de la falta de subministrament elèctric.

Atès que el tall se centra ara a ca n’Espinós, l’Ajuntament està treballant per instal·lar un generador al centre cívic del barri i que aquest concentri els serveis que requereixen els veïns i veïnes afectats, com ara dutxes, endolls i microones.

L’alcaldessa Raquel Sánchez s’ha adreçat personalment a la directora general d’ENDESA exigint-li que es restableixi el servei al més aviat possible. Sánchez ha qualificat “d’inacceptable la manca de resposta rebuda per part de la companyia, tant a l’hora de reparar l’avaria i reprendre el subministrament, com a l’hora de donar suport i informació a les persones afectades i al mateix Ajuntament”. Així mateix, li ha reclamat que “s’executi les intervencions necessàries a la xarxa per evitar que la situació es repeteixi davant de fenòmens meteorològics adversos”.

Restablint la normalitat

Per restablir la normalitat, l’Ajuntament manté el reforç dels serveis municipals, com són Policia Municipal i PRESEC, que aquesta tarda continuarà treballant en la neteja d’embornals, retirada d’arbres i branques, i intervencions de jardineria, com ara la supervisió i senyalització de l’arbrat en què es detecta perill de caiguda.

Es manté la prohibició d’accés a la platja en aquells trams que presenten més risc per manca de sorra i destrosses en el mobiliari urbà, i on s’està reforçant la senyalització amb tanques. Als trams oberts, l’Ajuntament recomana a la ciutadania que mantingui la precaució i respecti els acordonaments que s’han posat al voltant dels elements que poden presentar un perill.
Quant a afectacions a la via pública, només es manté el tall del carrer Arena, on aquest matí s’han reprès els treballs per obrir-lo al trànsit com més aviat millor.

Al Parc Agrari, una altra de les zones greument afectades pel temporal, el drenatge de les corredores s’ha reforçat des d’aquesta passada nit amb una bomba mòbil. A la corredora principal, a tocar de la Murtra, el nivell d’aigua havia baixat, a les 9 hores d’avui, més de mig metre.

Avaluació dels danys

Des de l’Ajuntament de Gavà s’està procedint a valorar els danys provocats pel temporal al municipi. Aquest matí, l’alcaldessa ha mantingut contacte telefònic amb el delegat del Govern de la Generalitat a Barcelona exposant-li que “en els pròxims dies li farà arribar el balanç econòmic de les afectacions”. Un balanç que també es traslladarà al Govern espanyol, tal com va avançar ahir al subdelegat del Govern en una visita a la zona de platja més afectada pel temporal, i a altres administracions supramunicipals, com la Diputació de Barcelona i el Consell Comarcal del Baix Llobregat.